Održana godišnja izvještajna skupština DVD-a Crkvari

DVD CrkvariSkupstina2016 001

U subotu, 5. ožujka 2016. godine održana je godišnja izvještajna skupština DVD-a Crkvari, a pozivu na skupštinu odazvao se i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu Društva za prošlu godinu podnio je predsjednik DVD – a, Ivica Podboj. U svom prisutne je upoznao sa svim aktivnostima koje je DVD provodio u 2015. godini. Izvršena je inventura vatrogasne opreme, održale su se prve dječje vatrogasne igre gdje je ekipa djevojčica iz Crkvara osvojila 1. mjesto, odlazilo se na skupštine prijateljskih društava, 10 vatrogasaca je išlo na liječnički pregled, odrađena je vježba iznenađenja na zemljištu zapovjednika Miroslava Varge, u suradnji s mjesnim odborom odrađene su aktivnosti uređenja vatrogasnog doma i okoliša oko njega, intervencija nije bilo u 2015. šte se može zahvaliti dobroj preventivi i edukaciji građanstva. Predsjednik je također istaknuo dobru suradnju sa KUD-om Crkvari i Mjesnim odborom te je pohvalio rad djece.

Nakon podnošenja izvješća o radu pročitani su financijsko izvješće te plan rada, koji je pročitao zapovjednik Miroslav Varga, i financijski plan za 2016. godinu koji su jednoglasno prihvaćeni od strane nazočnih članova.

Po završetku skupštine, sve prisutne pozdravili su predstavnici susjednih i prijateljskih društava, iz DVD-a Dolci, DVD-a Nova Jošava, DVD-a Stara Jošava i DVD-a Orahovica nakon čega je sve nazočne pozdravio predsjednik vatrogasne zajednice Petar Čačinović koji je rekao kako vatrogasno društvo Crkvari izuzetno dobro radi u ova teška vremena kada su financije sve skromnije, pohvalio je mladež dvd-a Crkvari koja postiže odlične rezultate na natjecanjima, a i aktivna je u radu društva. Na kraju govora predsjednik Čačinović zaželio je društvu puno uspjeha u radu i što manje intervencija.

Gradonačelnik Josip Nemec koji se obratio nakon predsjednika zajednice istaknuo je da su vatrogasci uvijek spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna, a tako i drugim društvima u njihovom radu te Mjesnom odboru i KUD-u Crkvari te im je zahvalio na tome. Gradonačelnik je zatim izložio problem financiranja društava, udruga, a tako i gradskih projekata jer je Gradu Orahovici prepolovljen proračun ukidanjem statusa brdsko planinskog područja i podizanjem indeksa razvijenosti što bi značilo da bi se trebao smanjiti postotak financiranja dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali do toga neće doći rekao je gradonačelnik i on će pokušati i dalje jednako financirati, a smanjiti ulaganja u neke od kapitalnih projekata. Svim prisutnima gradonačelnik je poželio puno sreće, što manje požara i puno dobrog zdravlja i time je završena skupština DVD-a Crkvari. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/DVD-CrkvariSkupstina2016{/gallery}