Održana 88. redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Dolci

DVD Dolci2016 03 13 003

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dolci je 13. ožujka 2016. redovnom izvještajnom skupštinom proslavilo je 88 godina svoga postojanja. Od ukupno 65 članova na skupštini je nazočilo njih 38. Predsjednik DVD-a Samir Božičević pozdravio je uvijek drage goste, gradonačelnika Josipa Nemeca, predstavnike Vatrogasne zajednice te predstavnike DVD-a Orahovica, Crkvari, Nova Jošava, Stara Jošava, Feričanci i Čačinci. Nakon pozdravne riječi pročitan je i usvojen dnevni red te su izabrana i prihvaćena radna tijela skupštine nakon čega je izvješće o radu društva u 2015. godini iznio predsjednik Božičević.
U protekloj godini nije bilo sredstava za velika ulaganja i rad društva pa su aktivnosti bile usmjerene u rad s djecom i mladima, odlaske na natjecanja, te sudjelovanje u radu i aktivnostima koje su vatrogascima osnova djelovanja. Na Dječjim vatrogasnim igrama 2015. ekipa Dolci 2 osvojila je treće mjesto, a ekipa Dolci 1 četvrto mjesto. Sa dvije ekipe sudjelovalo se na natjecanju u Staroj Jošavi gdje ekipa djece osvaja 2. mjesto, a ženska ekipa također 2. mjesto. Ekipe djece i žena također su sudjelovala na županijskom vatrogasnom natjecanju u Slatini. Na natjecanju u Našicama djeca su dijelila 6. mjesto s društvom iz Nove Gradiške. Sudjelovalo se na obilježavanju Dana sv. Florijana u Novoj Jošavi te sudjelovali na skupštinama susjednih i prijateljskih društava. Bilo je tu akcija uređenja doma i okoliša oko njega te se održala i redovna izvještajna skupština.

Zapovijednik operative , Mario Gubeljak, u izvješću je izdvojio održavanje mjesnog doma, prostora oko doma te održavanje pola stoljeća starog vatrogasnog vozila i nadstrešnice. U 2015. deset članova pristupilo je liječničkom pregledu a uz natjecanja na kojima su sudjelovale dječje ekipe članovi DVD-a sudjelovali su i na Danu sv. Florijana u Novoj Jošavi. Po završetku skupštine nazočnima su se obratili gosti, predstavnici susjednih DVD-ova, predsjednik vatrogasne zajednice Petar Čačinović te orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je predsjedniku i članovima čestitao na radu te naglasio kako će grad i dalje pomagati rad DVD-a. Gradonačelnik se osvrnuo i na problem financiranja društava i udruga i na to kako je smanjen proračun Grada Orahovice, ali grad vatrogastvu ipak daje i više nego što je zakonom propisano. Svim članovima poželio je puno sreće u daljnjem radu i godinu bez intervencija. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/DVD-Dolci03-2016{/gallery}