Festival vina Vinofest Vršac 2016.

VrsacVinofest2016 012

Povodom održavanja 11. festivala vina u susjednoj nam zemlji Srbiji, Vinofest 2016., 18. i 19. ožujka u velikoj sali Hotela Srbija u Vršcu bila nam je izuzetna čast da budemo sudionici natjecanja i predstavnici izuzetno dobrih i ujedno nagrađivanih naših vina. Iz podruma Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, Frankovka 2013. zasluženo je i nedvojbeno osvojila zlatnu medalju u kategoriji crvenih vina. U okrilju Turističke zajednice grada Orahovice predstavili smo vrhunska vina PP Orahovica bijelo vino Silvanac Zeleni 2013. te crveno vino Frankovka 2013. OPG Matković u svojim Iskrenim vinima Matković izdvojio je Frankovku 2013., Cabernet Franc 2013., Cuvee 2013. i Pinot Crni 2012. 

Sva vina sudionici festivala bila su lijepo predstavljena i s guštom kušana. Na jednom mjestu okupilo se mnoštvo dobro raspoloženih i vedrih ljudi s obiljem zanimljivih priča i krilatica o vinu dubokih i iskrenih poput svakog dobrog vina:

„Osmijeh – jedina kriva linija koja može ispraviti mnoge stvari.“

Izuzetno ljubazni i uslužni domaćini Turističke zajednice općine Vršac pokazali su visoku razinu stručnosti i informiranosti o svim sudionicima festivala no u svemu nas, Turističku zajednicu grada Orahovice izdvojili kao drage i uvijek dobrodošle goste neovisno o povodu našeg susreta.

Vršac je grad s oko 35.700 stanovnika sa deset puta većom površinom od naše Orahovice, blizu granice s Rumunjskom u svemu pak izgledom poprilično rustikalan no njegovan očuvanom tradicijom ljubavi prema vinu. Cijenjeno je turističko središte Srbije i poznavatelja vrhunskih vina.

Turistička zajednica grada Orahovice na festivalu pohvaljena je od strane posjetitelja i sudionika za izvrsnu prezentaciju grada Orahovice i njenih vina. Naš izložbeni štand bogat materijalima promidžbe grada Orahovice i raznih manifestacija potaknuo je posjetitelje festivala da saznaju više o našoj Orahovici te izraze želju za dolaskom. (K.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/VrsacVinoFest2016{/gallery}