Udruga kuhara grada Orahovice ove godine priprema 2. Međunarodno natjecanje slastičara ”Zlatni Orah” te državno natjecanje u kulinarskoj umjetnosti

KuhariSkupstina 02 2016 006

Udruga kuhara grada Orahovice održala je svoju redovnu, godišnju izvještajnu Skupštinu na kojoj je uz prezentaciju niza aktivnosti u 2015. godini, predsjednik Dražen Šafar iznio i nekoliko vrijednih u tekućoj. Šafar je tako posebno naglasio dvije velike te manifestacija u organizaciji Udruge te nekoliko zanimljivih radionica:

– „Moram prije svega reći kako ove godine ponovno u naš kalendar vraćamo međunarodno natjecanje slastičara, dakle organiziramo naš drugi Zlatni Orah. Cilj je da ova manifestacija bude u sklopu Orahovačkog proljeća u lipnju ove godine kako bi natjecateljima pokazali i sve ljepote našeg grada.

Drugi veliki projekt udruge je organizacija 1. državnog natjecanja u kulinarskoj umjetnosti, odnosno curvingu i to u kolovozu na izletištu Orah, odnosno našem orahovačkom Jezeru. U nizu radionica i edukacija, posebno bih istaknuo kako ćemo već sada u ožujku u suradnji s udrugom Gastronomadi, organizirati predavanje i edukaciju pod nazivom Gastro posao EU. Riječ je o radionicama koje su namijenjene svima u HoreCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima, te zaposlenicima i tražiteljima posla – kuharima, konobarima, pizza majstorima, baristima, pomoćnim radnicima u svrhu poboljšanja mogućnosti zapošljavanja i poboljšanja ponude i potražnje na tržištu rada. Svi sudionici edukacija naučit će nove metode za pristup poslodavcima i zaposlenicima te doznati koje su potrebe na tržištu. Sudjelovat ćemo na gotovo svim državnim kupovima pod ingerencijom Hrvatskog kuharskog saveza i nastaviti promovirati jela orahovačkog kraja gdje god da pođemo“. – zaključio je Šafar. Na skupštini su bili prisutni sponzori koji su obećali svoj pomoć pri navedenom manifestacijama, a među njima i glavni sponzor Grad Orahovica:

– „Udruga kuhara grada Orahovice iznijela je jedan zanimljiv plan koji naravno apsolutno podržavamo. Riječ je o vrijednim aktivnostima koje promoviraju grad i zaslužuju veliku podršku. Jasno je da su svi ovi ljudi koji rade u Udruzi volonteri koji uz svoja redovna radna mjesta, ulažu ogroman trud i posvećuju se udruzi i gradu i to treba cijeniti“. – rekao je između ostalog Gradonačelnik Josip Nemec. Predsjednik orahovačkih kuhara Dražen Šafar Skupštinu je zaključio obaviješću kako od ove godine udrugama kuhara u Hrvatskoj se pridružuju i slastičari te tako pozvao koji vole bilo koji oblik gastronomije na širem orahovačkom području da se pridruže radu udruge. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/KuhariSkupstina02-2016{/gallery}