Održana zajednička 26. sjednica Turističkog vijeća i 12. sjednica Skupštine TZG Orahovica

TZ Skupstina001

TZ Skupstina001U srijedu, 17. veljače 2016. godine, u prostorijama Gradske uprave održana je zajednička sjednica Skupštine i Turističkog vijeća TZG Orahovica. Članovi tijela TZ jednoglasno su prihvatili izvješće o radu sa financijskim izvješćem za proteklu godinu te izvješće Nadzornog odbora, čiji je zaključak da se program rada i financijski plan te svi ostali poslovi TZ izvršavaju i provode prema planu. Ono što je posebno važno istaknuti, u protekloj godini TZG Orahovica, u suradnji sa Viroviticom, Slatinom, Pitomačom, Čačincima, Sopjem, Špišić Bukovicom i Voćinom javile su se na Javni poziv HTZ – a za kandidiranje destinacije za dodjelu oznake „PPS destinacija“ u 2015. godini, a koja se dodjeljuje s ciljem poticanja razvoja destinacijske ponude u razdoblju pred i posezone te uspješne tržišne komunikacije.
Kandidirana je destinacija pod nazivom „Slavonija – Podravina“ te je ista dodijeljena odlukom Turističkog vijeća HTZ – a na 44. sjednici održanoj u travnju 2015. godine. Slijedom dobivene PPS oznake, dio ponude destinacije „Slavonija – Podravina“ objavljen je na web stranicama HTZ – a.

Također, na sjednici je donesena odluka o osnivanju Turističko informativnog centra i suvenirnice u sklopu TIC – a. Predsjednik turističke zajednice Josip Nemec istaknuo je da se suvenirnica otvara ne samo radi promocije grada i obogaćivanja turističke ponude Orahovice, nego i zbog promocije poduzetnika koji se bave proizvodnjom suvenira. Na taj će način posjetitelji moći odabrati neki od suvenira po pristupačnim cijenama, a koje će birati članovi komisije za odabir suvenira temeljem javnog poziva. (T.Petrović)