Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica održalo izbornu skupštinu

HPD Skupstina 2016 02 13 005

Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica održalo 13. veljače 2016. godine je svoju redovnu, izbornu i godišnju izvještajnu skupštinu u prostorijama DVD-a Orahovica gdje su uz 41. člana Udruge kao gosti bili prisutni i gradonačelnik Josip Nemec, predsjednik UHBL PTSP Miroslav Milovuković i zamjenik predsjednika Reda vitezova Ružice grada Matija Cabicar te predstavnici prijateljskih planinarskih društava. Orahovački planinari iznimno su aktivna gradska udruga što pokazuje i svako njihovo godišnje izvješće. Na ovogodišnjem predsjednik Zorko Steiner je istaknuo:

– „Organizirali smo niz izleta i šetnji po našim prelijepim planinama Papuku i Krndiji. Doveli smo niz gostiju kao što su planinari iz Osiječkog planinarskog društva. Uz domaće planine i okolicu, i ove smo godine obišli niz izleta u drugim planinarskim društvima, u Kutjevu na „Vinkovu“ i „Martinju“, u Velikoj na „Papučkim Jaglacima“, u Feričancima „Kroz šume i vinograde“, obilazak „Slavonskog planinarskog puta“, izlet na Mališćak, izlet na Požešku Goru, slet slavonskih planinara na Jankovcu te slet hrvatskih planinara na Mosoru itd. Naravno sudjelovali smo na svim gradskim manifestacijama. Sve aktivnosti prošle su odlično, a ono što želimo je da se još više naših članova uključi u cijelu priču, dakle izletima, druženju, organizaciji događanja u prirodi jer ipak je ljepše i zdravije slobodno vrijeme provesti u prirodi i uživati u njenim ljepotama. Jedino nezadovoljstvo u Udruzi je nedostatak mladih snaga jer se mladi sve rjeđe učlanjuju“ – rekao je Steiner. Nakon izvješća predsjednika izneseno je i financijsko izvješće te su oba jednoglasno prihvaćena.

Nakon izvješća pristupilo se izboru novog vodstva HPD-a Orahovica. U upravni odbor izabrani su kao predsjednik Zorko Steiner, za dopredsjednika Zlatko Tomšić, za tajnika Nenad Terek i kao članovi Mario Hornung, Manuel Sobodić, Goran Lukačević i Mato Koleno. U nadzorni odbor za predsjednika Zoran Božić i kao članovi Željko Tikvan i Renato Starčević. U sud časti kao predsjednik Snježana Hornung i kao članovi Marica Tomšić i Ivana Sobodić. Za blagajnika je izabran Stjepan Marković.

Nakon izbora prisutnima se obratio stari – novi predsjednik Zorko Steiner i zahvalio na iskazanom povjerenju te iznio plan rada za 2016. godinu. U nastavku su se prisutnima obratili gosti među kojima i gradonačelnik Josip Nemec rekavši kako je ova udruga jedna od najaktivnijih u gradu i uvijek se odazove na sve gradske pozive:

– „Jedna od Udruga koja se najmanje primjećuje, a rijetko koja manifestacija prođe bez njihova rada i pomoći. Neke od najtežih i najzahtjevnijih stvari za manifestacije odrade planinari i to je tako već nekoliko godina. Uz tako dobru suradnju naravno da ćete uvijek imati potporu Grada. Moram još reći, možda kao malu kritiku, a što se odnosi na sve Udruge u Orahovici, jako malo Udruga se odaziva na edukacije u organizaciji Grada o načinu pisanja i prijavljivanja projekata, što bi pomoglo financijskom stanju mnogih udruga. Čestitam izabranima, čestitam društvu na uspješnom radu i vidimo se dogodine“. – završio je gradonačelnik. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/HPD-Skupstina2016{/gallery}