Udruga umirovljenika Orahovica održala i redovnu izvještajno-izbornu skupštinu

UmirovljeniciSkupstina 01 2016 005

U četvrtak, 28. siječnja 2016. godine, Udruga umirovljenika Orahovica održala je redovnu i redovnu izvještajno izbornu skupštinu kojoj je nazočio i gradonačelnik Josip Nemec. Skupština je održana pod vodstvom radnog predsjedništva u sastavu Milan Bartolac kao predsjednik te Vikica Andelfinger i Stjepan Dujmić kao članovi radnog predsjedništva. Za zapisničara je izabrana Vera Todorić.

U izvješću o radu za proteklu godinu, predsjednica Evica Buljan, istaknula je da je ona prva predsjednica koja odlazi s ovog mjesta nakon puna dva mandata. Predsjednica je rekla da je ovo nekada bila jako velika udruga, ali odvajanjem Čačinaca i Zdenaca došlo je do smanjenja članstva. U nastavku je iznijela što je sve Udruga odradila, a nastojali su mjesečno provoditi bar 1 do 2 aktivnosti, održane su sjednice Nadzornog i Izvršnog odbora, nabavljena su drva, prikupljene članarine, podijeljeni Uskrsni pokloni članovima, odlazilo se na izlete i sudjelovalo na svim događanjima koje je Grad organizirao te je još spomenula mnoge druge aktivnosti i radove. Predsjednica je naglasila da je za nju ovo oproštajno izvješće jer nakon dva mandata iz privatnih razloga ne može više obnašati ovu dužnost te se zahvalila svima na dugogodišnjoj suradnji. Time je i završila izvješće o radu za 2015. godinu.

Nakon izvješća o radu, financijsko izvješće iznio je Ivan Kelava, a izvješće nadzornog odbora Tomo Pleša.

Sva izvješća skupština je jednoglasno prihvatila i radno predsjedništvo razriješilo je predsjednicu, izvršni i nadzorni odbor te se krenulo s izborom novog vodstva Udruge. Kandidaturu za predsjednika Udruge predali su Alan Grgić i Tomo Pleša te su nazočni članovi Udruge tajnim glasovanjem nastavili s izborom. Nakon glasovanja i odlaska izborne komisije na prebrojavanje glasova kandidat za predsjednika Udruge Alan Grgić povukao je svoju kandidaturu, a nakon prebrojavanja glasova izborne komisije predsjednik radnog predsjedništva iznio je rezultate u kojima je od 79 nazočnih članova Alan Grgić dobio 19 glasova, a Tomo Pleša 60 glasova i tako da je i time samim za novog predsjednika izabran Tomo Pleša koji se zahvalio na izboru i obećao članovima kako će voditi ovu Udrugu najbolje i najpoštenije što može te predložio članove Izvršnog i nadzornog odbora. Jednoglasnim prihvaćanjem u izvršni odbor izabrani su kao dopredsjednica Udruge Vikica Andelfinger i kao članovi Slavica Hrčan, Kovač Jelkica, Mesić Vlado, Marković Saveta, Milan Poljak, Branko Kralj, Slavko Kordoš, Mirjana Šerbedžija i Petar Vukadinović, a u nadzorni odbor Elza Blagajac, Tomislav Perković i Ivica Šafranko.

Po završetku skupštine sve prisutne je pozdravio gradonačelnik čestitao novom predsjedniku i imenovanim članovima odbora te naglasio da je zadovoljan radom Udruge s kojom Grad surađuje već trinaestak godina, a nada se da će tako i ostati. Pohvalio je i to kako se Udruga odaziva na pozive kada Grad organizira neke manifestacije i projekte. Gradonačelnik je svima zaželio dug život, puno uspjeha u radu Udruge i puno sreće svim prisutnima i njihovim obiteljima u ovoj godini. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/SkupstinaUmirovljenika01-2016{/gallery}