Održana redovna godišnja skupština Zajednice športskih udruga na kojoj su proglašeni najbolji sportaši, treneri, sportski radnici 2015. godine

ZSUGO Skupstina01 2016 002

U orahovačkom hotelu ”Dukat” održana je redovna, godišnja skupština Zajednice športskih udruga grada Orahovice u sklopu koje je priređena svečanost podjele nagrada najboljima u sportu za 2015. godinu. U radnom dijelu Skupštine predsjednik Zajednice Miroslav Tot izdvojio je kako se ista svojski trudi da pomogne svim sportskim klubovima u gradu kako bi mogli normalno trenirati i raditi i posebno privlačiti djecu i mlade sportu.

Tot je također iznio i nekoliko važnih zakonskih stavki koje svi klubovi moraju poštivati, a Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i planove za naredno razdoblje. Isto tako jednoglasno je prihvaćen prijedlog Zajednice da novi dopredsjednik iste bude Željko Straka. Nazočnima se obratio i gradonačelnik Josip Nemec koji je rekao kako se vidi da je Zajednica športskih Udruga počela raditi onako kako treba:

      –    „Kada je sve to pokrenuto prije nekoliko godina mislio sam da će biti više problema, ali pokazalo se da zajednica dobro funkcionira i pridržava se svih zakona kojih mora. Moram spomenuti, jer oko toga ste najviše diskutirali, raspodjelu novčanih sredstava. Grad niti jednom klubu ili Udruzi nije smanjio sredstva iz proračuna, mada su Gradu smanjena sredstva time što je porastao indeks razvijenosti i time što nam je ukinut brdsko planinski status. Savjetujem predstavnicima Udruga da se ne oslanjaju samo na proračun Grada, probajte izvući novce tamo gdje ih ima a to su fondovi EU, pišite projekte, ne moraju to biti veliki projekti, ali za nekih 5 do 6 tisuća kuna nije problem napisati projekt.“ – rekao je gradonačelnik.

U svečano dijelu predsjednik Tot i gradonačelnik podjelili su nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama u 2015. Godini. Tako je najboljim sportašem proglašen nogometaš Papuka Deni Kelava koji je u prošloj godini u natjecanju 1. ŽNL VPŽ bio najbolji igrač svoje momčadi te prvi strijelac lige s 38 postignutih pogodaka, a u nastavku godine u polusezoni natjecanja MŽL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u vrhu liste strijelaca. Najbolji trener u 2015. godini je trener seniorske momčadi i voditelj škole rukometa RK Orahovica Hrvoje Žunec. Žunec je u sezoni 2014./2015. zauzeo 5 mjesto na prvenstvenoj ljestvici 3. HRL istok, svojim dolaskom u Školi rukometa do sredine 2015. godine okupio preko 30 polaznika te na kraju svojim rukometnim imenom i poznanstvima, na početku sezone 2015./2016. doveo u klub nekoliko provjerenih igrača i vratio nekolicinu domaćih te time izravno spasio RK Orahovicu od još jednog odustajanja od sezone te ekipu plasirao u borbu za sami vrh prvenstvene ljestvice trećeligaškog istoka.   Sportska radnica godine je tajnica i voditeljica škole rukometa ŽRK Orahovica Andrijana Rukavina koja je svojim predanim radom primjer sportskog radnika u gradu. Ženska ekipa godine je kadetska ekipa športskog ribolovnog kluba ”Šaran” koja se u prošle plasirala na državno natjecanje te osvojila deveto mjesto. Muška ekipa godine je seniorska momčad NK Papuka kao prvak 1. ŽNL VPŽ. Mlada sportašica godine od 14. Do 18 godina je Stefani Bolić (15) članica borilačkog kluba kung fu Wuing Tsun. Stefani i je postigla fantastičan uspjeh, najveći u Wing Tsun organizaciji u Hrvatskoj polaganjem 9. i 10 stupnja pred najvećim svjetskim majstorom ove vještine, sifuom Norbertom Madayem. Titulom najboljem mladog sportaša okitio se nogometaš Marin Vratković igrač akademije ”Krpan & Babić” iz Osijeka koji je sa svojom kadetskom momčadi amaterski prvak Hrvatske, a igrajući za juniorsku momčad iste Akademije ušao u četvrtzavršnicu hrvatskog nogometnog kupa. Marin je ušao i među 25 najboljih hrvatskih nogometaša uzrasta do 17 godina. Promotorom orahovačkog sporta u 2015. godini proglašen nogometaš albanskog Lacija Stipe Buljan. Zajednica je na kraju svečanosti podijelila i dvije zahvalnice za poseban sportski rezultat, početnicama mini rukomet ŽRK Orahovica za sudjelovanje i ulazak u završnicu državnog prvenstva u Karlovcu te Anti Peziću za osvojeno ukupno 5. Mjesto juniorske kategorije natjecanja Slavonske brdske biciklističke lige. Nagrade najboljima uručili su orahovački gradonačelnik Josip Nemec te predsjednik Zajednice Miroslav Tot. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/ZSUGO-Skupstina01-2016{/gallery}