Mjesni odbor Tončekovac održao redovnu godišnju skupštinu

MO Toncekovac 01 2016 002

U četvrtak, 28. siječnja 2016. godine održana je redovna godišnja izvještajna skupština Mjesnog odbora tončekovac kojoj je nazočio i gradonačelnik Josip Nemec. Predsjednik Kašić, podnio je izvješće o radu za prošlu godinu te su jednoglasno usvojeni Izvješće o radu i Financijsko izvješće. Predsjednik Mjesnog odbora Tončekovac posebno je istaknuo brojne radne akcije koje su odrađene tijekom ove godine, a kojima se odazvao velik broj sugrađana.
Također je istaknuo sudjelovanje Mjesnog odbora na manifestacijama u organizaciji Grada i Turističke zajednice. Nakon toga su izneseni plan rada i financijski plan za 2016. koje su članovi Vijeća jednoglasno te su raspravljali o aktivnostima koje će se provoditi u tekućoj godini kao što su problem izgradnje pješačke staze u ulici Branka Jaklića gdje neki stanovnici ne žele potpisati da se izgradi staza, nastavak uređenja dječjeg igrališta u suradnji s MO Merkur, probati će se riješiti zapuštene kuće i okućnice, realizirati cesta u ulici Zeleni odvojak, a tu je i problem kanalizacije u ulici Matije Gupca od mosta do Zvonimirove ulice.

Po završetku sjednice prisutnima se obratio gradonačelnik Josip Nemec koji je pohvalio rad Mjesnog odbora i samog predsjednika koji se uvijek nastoji izboriti za svoju sredinu. Gradonačelnik je napomenuo da će MO Tončekovac i dalje imati podršku Grada. Gradonačelnik je rekao kako su Orahovici ukinuta sredstva iz proračuna RH i to za nekih 50%, ali Grad neće smanjivati sredstva Udrugama i onima koji rade, a to su većina Mjesni odbori, već se manje ulaže u kapitalne projekte.

– „Sličan problem kao vaš u Jaklićevoj imali smo u Dalmatinskoj ulici i tek nakon 7 ili 8 godina uspjeli smo početi s radovima. Probati ćemo to riješiti i u vašoj ulici. Što se tiče kanalizacije u Gupčevoj ponudili smo jedno rješenje, ali se jedan od stanovnika nije složio jer bi se radovi išli preko njegove zemlje. Nadam se da nećemo više imati drastičnih stresova u proračunu te ćemo pokušati pomoći u svim problemima u kojima Grad može pomoći. Zahvaljujem se na pozivu i želim vam uspješan nastavak rada“. – završio je gradonačelnik. (T. P.)

 

{gallery}SlikeGodina2016/MO-ToncekovacSkupstina01-2016{/gallery}