Zlatnom kunom nagrađena najuspješnija poduzeća u županiji

kuna12 201500003

Priznanja Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima na području Virovitičko – podravske županije u protekloj godini dodijeljena su u srijedu, 09. prosinca 2015. godine na 87. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Virovitica te je tom prigodom promovirana 19. publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko – podravske županije u 2014. godini“. Članovi Gospodarskog vijeća na svojoj su sjednici odlučili da se priznanje Zlatna kuna u kategoriji malo trgovačko društvo po prvi puta dodijeli obiteljskoj tvrtki „Dam“ iz Lozana i obiteljskoj tvrtki „Herbarium“ iz Pitomače te u kategoriji srednje trgovačkom društvu „Hrvatski duhani“iz Virovitice, a nagrade su uručili predsjednik HGK ŽK Virovitica Ivan Slamić i potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić.

Na dodjeli priznanja okupili su se brojni uzvanici, među kojima su bili zamjenica župana VPŽ Sanja Bošnjak, orahovački gradonačelnik Josip Nemec, saborski zastupnici Josip Đakić i Igor Fazekaš, zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac, zamjenik gradonačelnika Slatine Miroslav Venus, načelnici općina Pitomača i Špišić Bukovica te članovi Gospodarskog vijeća.

U svom govoru čestitku nagrađenima uputio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec te im je zahvalio na upornosti u ovim teškim vremenima kojom su dali velik doprinos razvoju gospodarstva Virovitičko – podravske županije.

{gallery}SlikeGodina2015/Zlatnakuna12-2015{/gallery}