Sveti Nikola stigao i u Orahovicu

SvetiNikola2015 019

Sveti Nikola stigao je i u Orahovicu. Na radost polaznika Dječjeg vrtića „Palčić“, Područne škole Nova Jošava, Osnovne škole I.B.Mažuranić, ali i velikog broja predškolske djece koja ne idu u vrtić, vlakićem je stigao njihov omiljeni svetac, zaštitnik djece, pomoraca i putnika. Sveti Nikola je u centar grada pred šator stigao oko 14,00 sati s vrećom punom darova, u društvu Krampusa, Hrvatskih Sokolica, Savjeta mladih grada Orahovice i orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca.

Prvo je poslušao i pogledao što su mu pripremili najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića „Palčić“ otpjevali su nekoliko pjesama i otplesali par koreografija nakon čega ih je Sveti Nikola nagradio poklonima. Nakon toga učenici Osnovne škole I. B. Mažuranić te područne škole Nova Jošava, pjesmom, plesom, recitacijom i igrokazima priredili su pravi doček bjelobradom svecu, a on im je isto tako na srdačnoj dobrodošlici zahvalio poklon paketima. Poklone za sve orahovačke mališane Svetom Nikoli su pomogle pripremiti su njegove vrijedne pomoćnice, Hrvatske Sokolice uz pomoć Savjeta mladih.

Šator je bio pun djece i roditelja koji su s pažnjom i radošću gledali priredbu koju su djeca pripremila. Dok je Sveti Nikola s djecom htio popričati o poklonima koje će im još tijekom noći ostaviti u čizmice, u tome ga je nastojao ometati Krampus, no nije mu baš pošlo za rukom. Orahovački mališani zajedničkim su snagama ipak natjerali Krampusa da postane dobar pa se odlučio popraviti i pomoći u podjeli poklona. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/SvNikola2015{/gallery}