Kulturno-umjetničko društvo ”Crkvari” i ove godine uoči Božića, priredilo veličanstveni glazbeni spektakl

Crkvaracko2015 004

Kulturno-umjetničko društvo Crkvari još je jednom pokazalo i dokazalo koliko vrijedi. Tradicionalno uoči Božića, KUD Crkvari slaveći svoju 20. godišnjicu postojanja, priredilo je veličanstvenu glazbenu priredbu 19. Crkvaračko prelo koje je pratilo preko 1000 ljudi u prepunoj orahovačkoj sportskoj dvorani. U ime sponzora sve nazočne pozdravila je zamjenica župana VPŽ Sanja Bošnjak, a Prelo je otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec došavši na scenu na biciklu dvosjedu uz predsjednika gradskog Vijeća Ivicu Podboja:

– „Čestitam KUD-u Crkvari 20. godina postojanja, a skoro isto toliko godina organiziranja ovog prekrasnog kulturnog događaja što pokazuje kako su predani i marljivi članovi društva. Zahvaljujem se svima u organizaciji što upotpunjuju svojom manifestacijom repertoar događanja u Orahovici i želim Vam još puno godina dobrog rada i druženja“.

Kao prvi izvođač predstavila se dječja folklorna skupina KUD-a Crkvari s koreografijom dječjih pjesama i igara, a potom je na scenu izašla briljantna mala 9-godišnja Nina Rajnović iz Virovitice polufinalistica showa ”Zvjezdice”, koja je oduševila scenskim nastupom i posebno izvedbom popularne pjesme ”Hajde da ludujemo”. U uvodu priredbe svojim skladbama predstavili su se Mješoviti pjevački zborovi KUD-a Orahovica te samouprave grada Harkanya iz Mađarske. Domaćin i slavljenik KUD Crkvari kroz program se predstavio s tri koreografije i to Presjekača, Pjesme i plesovi Banata te Makedonki plesovi uz erupciju oduševljenja, a posebna atrakcija bila je prva generacija KUD-a Crkvari iz 1995. godine, koja se predstavila svojom prepoznatljivom koreografijom Bunjevačkih pjesama i plesova predvođena koreografom Stjepanom Tonkovićem-Pipušem. Treba svakako reći da je Tonković na Crkvaračkom Prelu ponovno zaplesao nakon punih 19 godina. Na sceni je potom krenula tamburaška rapsodija, nazočne su uveseljavali Tamburaški sastavi Fera iz Feričanaca, sjajne mlade Hrvatice iz Požege, Čokanj i Straviana iz Našica, Suhopoljski tamburaši pa potom solistica, odlična mlada umjetnica Adrijana Baković iz Bizovca, a kulminacija se dogodila kada je u rikša taksiju na scenu došla Cecilija i zapalila dvoranu svojim vrhunskim glasom. No, tu priči ni blizu nije bio kraj, uslijedio je odličan nastup tamburaškog sastava Kristali i na kraju točka na ”i” legendarna bećarina iz Gradišta Šima Jovanovac koji je na scenu došao u tzv. čoper-biciklu”. Pjevalo se Šimom zdušno i u glas i na taj mu je način Orahovica čestitala velikih 50 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni. Veličanstvena glazbena večer u Orahovici koju je zaključio predsjednik KUD-a Crkvari Stanko Jović najavivši još veći spektakl iduće godine na 20. Crkvaračkom Prelu:

-Hvala od srca svima vama koji ste došli u velikom broju i mogu reći da ste nam samo motiv da i dalje još napornije radimo. Hvala i svim sponzorima koji su pomogli, a mogu vas već sada pozvati na 20. Crkvaračko prelo za koje garantiram da će biti još jače, zabavnije jer vi ste to i zaslužili. – zaključio je Jović. Generalni pokrovitelj 19. Crkvaračkog prela bio je Grad Orahovica. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/CrkvarackoPrelo2015{/gallery}