Dođi, dođi sveti Nikola, djeca su te čekala

nikola12 201500007

Biskup, zaštitnik mornara, zaštitnik djece – nema djeteta ili odrasle osobe koja ne zna tko je bio sveti Nikola i ne raduje se njegovom spomendanu 6. prosinca.

U petak, 04. prosinca 2015. godine, u prostorijama Velike gradske vijećnice, bila je prava mala Nikolina radionica. Naime, Udruge žena „Hrvatske sokolice“, Savjet mladih grada Orahovice i Mladež HDZ – a, vjerni pomoćnici svetog Nikole, uz pomoć gradonačelnika Josipa Nemeca, pripremili su 500 slatkih paketića koji će u nedjelju, 06. prosinca 2015. godine razveseliti brojne mališane. Sveti Nikola i ove će godine donijeti slatke poklone orahovačkim mališanima uz pomoć Grada Orahovice i Udruge žena „Hrvatske sokolice“ koje već 24. godine nesebično svoje vrijeme i sredstva izdvajaju kako bi donijele osmjeh na lice najmlađih.

„Koliko je radost djece velika u trenucima darivanja, toliko je i sreća nas „Sokolica“ ogromna u mogućnosti da darujemo i uljepšavamo djeci najdraži dan u godini“ – rekla je predsjednica Udruge žena „Hrvatske sokolice“ Zlatica Kurbegović. U vrijeme darivanja trebamo se podsjetiti koje su prave vrijednosti i što je bit darivanja. Poklanjati možemo i ljubav, prijateljstvo, dobrotu i pomoć, što je mnogima ovih dana potrebno.

{gallery}SlikeGodina2015/Nikola12-2015{/gallery}