Svijeće povodom sjećanja na žrtvu Vukovara

SjecanjeNaVukovar2015 11 19 043

Prije 24 godine, 18. studenog 1991. godine, simbol Domovinskog rata – Vukovar, pao je u srpske ruke nakon 87-dnevne opsade grada od strane Jugoslavenske narodne armije. Opkoljeni Vukovar branilo je oko 2 000 slabo naoružanih  branitelja, dok je s druge strane bilo više od 50 000 pripadnika JNA. S obzirom na velik nesrazmjer u ljudstvu i naoružanju, vojne procjene predviđale su da se obrana Vukovara može održati svega nekoliko dana. No branitelji su izdržali gotovo 3 mjeseca neprekidnih napada.
Grad je danonoćno izlagan strahovitim granatiranjima. Najmlađi ranjenik imao je 6 mjeseci, a najstariji 88 godina. Točan broj vukovarskih žrtava još uvijek je nepoznat. Bitka za Vukovar završila je 18. studenog 1991. godine kada je znatno nadmoćniji neprijatelj okupirao središte grada.

Povodoma Dana sjećanja na Vukovar Orahovački gradonačelnik Josip Nemec, predstavnici Grada i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Savjet mladih grada Orahovice, Mladež HDZ-a te brojni građani zapalili su svijeće duž šetnice od kolodvora do mosta na spoju ulice Stjepana Mlakara i Trga sv. Florijana.

 

{gallery}SlikeGodina2015/SjecanjeNaVukovar2015{/gallery}