Radovi na izgradnji novih parkirališta u gradu privode se kraju

parking11 201500007

Neobično lijepo vrijeme za polovicu studenog omogućilo je djelatnicima tvrtke Gravia d.o.o. da privedu kraju radove izgradnje novih parkirališta u Orahovici u blizini samog centra grada. Tako je u srijedu, 18. studenog 2015. godine asfaltirano novoizgrađeno parkiralište u ulici Franje Gavrančića te je na taj način osigurano novih 20 – ak parkirnih mjesta, no mole se vozači da ne koriste još ovo novo parkiralište dok se u potpunosti ne završe radovi na uređenju oborinske odvodnje.

Radovi su u punom zamahu i na Trgu bana Ivana Mažuranića, nasuprot autobusnog kolodvora, gdje su u tijeku radovi, odnosno nastavak izgradnje spoja ulice Bana I. Mažuranića i autobusnog kolodvora sa parkiralištem, a sve u cilju lakše prometne komunikacije do tržnice. Ovaj dio zemljišta i prije se koristio kao parkiralište, ali kod svake kiše stvaralo se blato i rupe te su iz Gradske uprave odlučili urediti i ovaj prostor kako bi građanima omogućili adekvatno parkiranje.

Radove u gradu obišao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je istaknuo da nedostatak parkirnih mjesta na pojedinim mjestima u gradu stvara poteškoće i na stazama, što ugrožava sigurnost građana te su iz tog razloga izgrađena nova parkirališta.

{gallery}SlikeGodina2015/Radovi11-2015{/gallery}