Orahovačka spisateljica Gordana Radaković svojim sugrađanima i gostima prezentirala svoj sedmi književni uradak

GordanaRadakovic2015 10 23 005

Nakon prve knjige poezije „Puno te nebo moje“ i nekoliko uradaka putopisa, orahovačka spisateljica Gordana Radaković unazad nekoliko godina oduševljavala je svoje čitatelje diljem Hrvatske knjigama kratkih duhovitih priča. U tom pravcu Gordana je nastavila i svojim novim književnim uratkom, a riječ je o knjizi ”Smijeh samo smijeh” u kojem duhovito prelazi kroz sve segmente čovjekova života. Prezentaciju ove knjige organizirala je Gradska knjižnica Orahovica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige:

-Mnogi su me poznanici pitali zašto oni nisu u ovoj knjizi. Ja sam zapravo u njoj pazila da nikoga ne uvrijedim i pazila sam da budem na tankoj niti između uvrede i smijeha.

Zato sam zahvalna svima koji su mi dozvolili da ih stavim u knjigu jer ti su ljudi zapravo moja inspiracija, moji učitelji. Bez njih ne bi niti bilo mojih knjiga. – rekla je Gordana Radaković te u nastavku pročitala nekoliko svojih duhovitih priča te ponovno nasmijala velik broj prisutnih Orahovčana. U ime nakladnika ESSEG-Slavonija, urednik i nakladnik Ilija Matić o Gordani je pričao biranim riječima:

-Gordana je književnica kakvih nema puno u Hrvatskoj. Ona oduševljava svojom jednostavnošću i duhovitošću. Evo već nekoliko godina se borimo i nadam se da ćemo se nagodinu moći pohvaliti kako je Gordana Radaković članica Hrvatskog društva književnika. Ona je to i zaslužila svojim radom i kontinuitetom sjajnih književnih uradaka. – zaključio je Matić nakon kojeg su se Gordanini sugrađani uključili u pohvale ovoj nadahnutoj Orahovčanki.

U sklopu promocije prisutnima se predstavila i mlada spisateljica iz Otrovanca pokraj Pitomače, Martina Miholančan koja je pročitala nekoliko pjesama iz svoje nove knjige poezije.

Gradonačelnik Josip Nemec prisjetio se da 2008. kada je bio na predstavljanju Gordanine prve knjige:

– „Ni sam ne vjerujem da je već toliko godina prošlo i drago mi je da pišete i dalje jer kako smo čuli ovo je sedma knjiga. Stvarati nije lako i treba imati hrabrosti jer onaj tko stvara podliježe kritici, a svi znamo kako okrutna kritika zna biti. Zahvaljujem se našoj sugrađanki Gordani, također mladoj Martini iz Otrovanca i nadam se da će napisati još puno krasnih priča i poezije poput ovih koje smo čuli danas“. – rekao je gradonačelnik. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/GordanaRadakovic2015{/gallery}