Održana edukacija iz Mjera 4 i 6. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

VIDRA M4 M6 001

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u sklopu Programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU “Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske Unije za 2015.godinu” održala je u Orahovici u srijedu 07. listopada 2015. godine s početkom u 10 sati, u Velikoj gradskoj vijećnici, prezentaciju aktualnih Mjera Ruralnog razvoja 2014-2020 (Mjera 4 i Mjera 6).

Cilj je edukacije je približiti saznanja poljoprivrednicima o različitim mogućnostima financiranja opreme i mehanizacije, radova na obnovi i gradnji zgrada i infrastrukture, kupnje ili zakupa poljoprivrednog zemljišta i drugo, a sve to kroz MJ 4 i MJ 6, koje su danas u Orahovici predstavljene.

Početno razočaranje o malom broju sudionika koji su se odazvali predavanju, naposlijetku je pretvoreno u korist njih prisutnih, jer su se predavači posvetili svakome ponaosob i razmotrili konkretnu problematiku ruralnih područja na prostoru našega Laga „PAPUK“.

Nazočne je pozdravila zamjenica pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice, Irela Strabić riječima:

– „Pozdravila bih sve nazočne i predavače, u ime gradonačelnika g. Nemeca, ispred Gradske uprave Grada Orahovice i u svoje osobno ime. Rekla bih da je predavanje koje ćete danas slušati izrazito važno upravo za vas koji vodite mala poljoprivredna gospodarstva jer su prihvatljiva za sufinanciranje čitavog niza ulaganja, upravo prema uvjetima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020, kroz mjere 4 i 6, kako bi ste modernizacijom i obnovom svoja poljoprivredna gospodarstva učinili konkurentnim. Ulaganja su moguća u popravke i kupnju novih strojeva i mehanizacije, obnovu i gradnju objekata i infrastrukture, opremanje postojećih zgrada i još puno drugih aktivnosti, o čemu će vas u nastavku detaljno informirati kolege iz županijske Razvojne agencije VIDRA.“ – zaključila je gospođa Strabić.

Dodajmo da su Vidrini stručni predavači često u Orahovici s raznom tematikom vezano uz pripremu projekata za sufinanciranje iz EU, no kako se danas radi o Mjerama iz Programa ruralnog razvoja, gdje su korisnici ulaganja vlasnici malih poljoprivrednih gospodarstava, uz Grad Orahovicu, domaćin i svaka potpora kod savjetovanja polaznicima predavanja i svim potencijalnim prijaviteljima na natječaje za provedbu prezentiranih mjera, je i LAG „PAPUK“ (I.S., T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/VIDRA-M4-M6-2015{/gallery}