Održana 9. Državna utrka motokultivatora

Motokultivatori2015 086

U organizaciji Reda vitezova Ružice grada Orahovica i suorganizaciji Off road kluba Orahovica te pod pokroviteljstvom Grada Orahovice i Turističke zajednice grada održana je jedinstvena 9. državna utrka motokultivatora. Natjecalo se u četiri kategorije: vožnja terencima, odnosno off road, quadovi, utrka motokultivatora te guranje kosilice na 100 metara.

Prvi su na stazu izašli ”off roaderi”. Pet sjajnih vozača prošlo je utrku kroz blato i šumu, a na kraju je pobjedu s najviše, 16 krugova u 10 minuta, odnio Orahovčanin Radivoj Bolić, drugi je s 14 krugova bio također domaći vozač Dražen Boljkovac, dok je treće mjesto s 12 krugova pripalo još jednom vozaču iz Orahovice Dini Kršćanskom.

Utrku quadova vozila su dvojica domaćih vozača Siniša Rađenović i Kruno Bošnjak, a nakon 10 minuta vrhunskih vratolomija na četiri quadova kotača bolji je bio Rađenović. U utrci motokultivatora sudjelovala su četiri trkača iz Čepina, Creta, Čačinaca i Orahovice. Nakon 10 minuta iscrpne vožnje, najspretniji i najbrži bio je Antun Šuvarić iz Čepina s ”kopilotom” Goranom Tuzlom, drugo mjesto osvojio je Josip Jugović iz Creta sa suvozačem Željkom Miklinom, dok je teći bio Damir Tomljenović iz Orahovice koji je vozio sam. U atraktivnoj utrci guranja kosilice na 100 metara sudjelovalo je 8 trkača, a konačni pobjednik bio je Ivica Ravner iz Čačinaca, drugi je bio Radivoj Bolić iz Orahovice, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Bošnjakoviću iz Osijeka. U toj kategoriji održane su i dvije revijalne utrke. U prvoj su se ogledali orahovački gradonačelnik Josip Nemec i predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić, ali su obojicu suci diskvalificirali zato što su vukli kosilice, dok je u drugoj, u okršaju žena, Ljubice iz Čačinaca i Ivane iz Osijeka, slavila Osječanka:

-Bilo je izuzetno zanimljivo i atraktivno. Sve utrke bile su iznimno zahtjevne i teške jer je je staza bila jako mokra i blatna, ali trkači su izdržali sve. Moram posebno istaknuti suce, gospodu Duška Rađenovića i Ervina Kovača, koji su jedni od idejnih začetnika ove utrke i suci od prvoga dana. Ove godine po prvi je puta održana i utrka quadova, sve radimo kako bismo podigli ovu manifestaciju na što veću razinu. Iduće godine bit će održana 10. jubilarna manifestacija i već sada imamo dogovor da nam pokrovitelj bude Ministarstvo poljoprivrede, projekt je gotov i već su nam se prijavili mnogi drugi sponzori koji će pokriti troškove goriva i druge troškove svih sudionika. Ta jubilarna utrka trebala bi biti kruna rada ove ekipe u proteklih 10 godina – rekao je predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec istaknuo je kako je ovo sjajna promocija grada i potvrda da je Orahovica u mnogočemu prva i jedinstvena te zaključio kako će Grad i Turistička zajednica i ubuduće podržavati ovu manifestaciju.

Manifestacija je zaključena žestokom borbom povlačenja užeta između kombiniranih ekipa svih sudionika natjecanja.

 

{gallery}SlikeGodina2015/Motokultivatori2015{/gallery}