Akcija policije, HAK-a i osnovne škole „Sigurno u školu“

Sigurno U Skolu 2015 069

Uzimajući u obzir veliko pogoršanje stanja u prometu po pitanju stradavanja djece i biciklista u prometnim nesrećama na području Policijske uprave Virovitičko-podravske kao i početak nove školske godine, ista Policijska uprava i Policijska postaja Orahovica u suradnji s Autoklubom Virovitica, osnovnom školom I. B. Mažuranić Orahovica te Gradom Orahovicom kao pokroviteljem u utorak 6. listopada 2015. održali su akciju „Sigurno u školu“. Naime na dijelu ulice K. Zvonimira između križanja s Trgom sv. Križa i trgovine Konzum po drugi puta se održala akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ na kojoj su djeca mogla okušati spretnost u vožnji na biciklima, rolama, romobilima i drugim dječjim prijevoznim sredstvima.

– „Ovo je prometno-preventivna akcija koja se organizira u sklopu preventivnih aktivnosti povodom početka školske godine.

Znamo da su djeca najugroženija skupina u prometu i cilj ove akcije je da se digne svijest o toj činjenici, kako kod djece i roditelja tako i kod drugih sudionika u prometu. Zahvalio bih se osnovnoj školi na odazivu, HAK-u kao partneru i voditelju ove akcije danas, te pokrovitelju Gradu Orahovica i medijima.“ – rekao je načelnik Policijske postaje Orahovica Miroslav Babić.

Nazočnima se obratio i tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković:

– „Kao i svake godine na početku školske godine Autoklub Virovitica provodio prometno-preventivnu akciju „Sigurno u školu s HAK.om“ cilj koje je da se izbjegne stradavanje djece u prometu. Ovim putem bi se obratio nastavnicima i roditeljima djece da im pokažu i upute ih kako sigurno doći u školu i vratiti se iz škole. Mi smo djeci već dali žute kape kojima se raspoznaje da se radi o đacima prvacima, također su djeca dobila slikovnice i bojanke u kojima mogu naučiti kako sigurno doći do škole“.

Akciju policije i Autokluba otvorio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec riječima:

– „Zahvalio bih se policiji, HAK-u i osnovnoj školi što iskazuju brigu za naše najmlađe jer znamo kakvo nam je stanje u prometu. Po osmjesima na licima djece vidim da su sretni što će sudjelovati u ovakvoj akciji edukativne prigode, a i što će pokazati svoje vještine na biciklima, rolama i romobilima. Ovdje nije cilj biti brži nego pokazati spretnost između ovih čunjeva.“ – rekao je gradonačelnik.

Nakon obraćanja organizatora akcija se nastavila vožnjom djece koja su pokazala svoje vještine na stazi gdje je po troje djece vozilo između čunjeva, a nakon svake vožnje djeca su od gradonačelnika dobila poklon paketiće Grada Orahovice. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/SigurnoUSkolu2015{/gallery}