Udruga za informatiku i naprednu tehnologiju INFOR Orahovica održala godišnju

INFOR 26 09 2015 003

Udruga za informatiku i naprednu tehnologiju INFOR Orahovica održala je godišnju skupštinu. U pregledu aktivnosti kroz proteklo razdoblje predsjednik Kristijan Gogić istaknuo je kako su članovi INFOR-a bili više nego aktivni, a Udruga je odradila plan:

-Članovi naše udruge su većinom mladi do 18 godina starosti jer nakon toga većina nastavlja školovanja na fakultetima te se nakon završenog obrazovanja više ne vraća u Orahovicu. Iz toga razloga glavni nam je fokus rad sa djecom i mladima za koje je udruga otvorena svakodnevno i u kojoj oni imaju mogućnosti naučiti neka nova znanja i vještine iz područja informatike. Proveli smo niz aktivnosti, od informatičke edukacije djece i doraslih do raznih radionica i igraonica, a posebno se ponosimo na organizaciju Lan partya koji je postao jedan od najkvalitetnijih u regiji. Sve navedene aktivnosti proveli su naši članovi i to na volonterskoj osnovi zbog čega im se svima posebno i javno zahvaljujem. – rekao je u svom izvješću Gogić.

Financijsko izvješće iznio je Saša Rister, a za likvidatora Udruge, kojeg sve Udruge po novom zakonu o Udrugama moraju imati, izabran je Marko Bošnjak. Nazočnima se na kraju obratio i gradonačelnik Josip Nemec:

– „Pohvalio bih inicijativu Udruge koja postoji već 10 godina da okuplja mlade i u stvari ih miče s ulice, hoću reći, ne dolaze u dodir s alkoholom i nekim drugim stvarima koje su nepoželjne za njihovu dob već se okupljaju u ovim prostorijama gdje imaju mogućnost naučiti neka nova znanja i vještine iz područja informatike. Koliko sam shvatio članova Udruge ima samo dvadesetak, ali bilo tko, znači i djeca i odrasli, mogu doći u prostorije Udruge i koristiti računala.

Zahvalio bih se na pozivu na Vašu skupštinu i želim Vam uspješan rad i nastavak dobre suradnje s Gradom Orahovicom“. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/INFOR-Skupstina2015{/gallery}