Održana osnivačka skupština Sportsko-rekreacijskog društva

SRD 09 2015 002

Jedan broj građana Orahovice koji se rekreaciono bave sportom u dogovoru sa Zajednicom sportskih zajednicom Udruga Grada Orahovice odlučili su osnovati Udrugu kojoj su ciljana skupina djeca, mladi i odrasli koji s bave nekom vrstom rekreacijskog sporta. Inicijativni odbor donio je odluku te se u prostorijama nogometnog kluba „Papuk“ 20. rujna 2015. okupilo se dvadesetak građana na osnivačkoj skupštini kako bi gdje su izabrali tijela Udruge, te izglasali temeljne akte.

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Mirko Miloloža kao predsjednik te Miroslav Jockov i Saša Rister kao članovi. U nastavku skupštine predložene su kandidacijske liste, za predsjednika društva predložen je Mirko Miloloža, a zamjenika predsjednika Dražen Tikvan. Za članove izvršnog odbora Zdenko Bošnjak, Ivica Ivanko, Robert Đurina i predrag Egner. Za članove nadzornog odbora predloženi su Saša Rister, Miroslav Jockov i Stjepan Rukavina. Za tajnika je predložen Slavko Hećimović i za likvidatora Mirko Miloloža. Glasovanjem nazočnih jednoglasno su prihvaćene kandidacijske liste. Nakon usvajanja statuta i ostalih temeljnih akata pod točkom riječ gostiju nazočnima se obratio predsjednik zajednice sportskih Udruga Grada Orahovice Miroslav Tot koji je objasnio razloge osnivanja ovog društva gdje je istaknuo da na području Virovitičko-podravske županije u svakom gradu postoji jedna ovakva Udruga jedino u Orahovici ne, i još jedan bitan razlog je da ovakvo udruženje može aplicirati na određene natječaje i javne pozive za sportske Udruge prema ministarstvima i Gradu Orahovici. Nakon Tota nazočnima se obratio gradonačelnik Josip Nemec koji se zahvalio na pozivu i pozdravio osnivanje ovakvog društva. Spomenuo je kako se društvo može prijaviti na Javni poziv za prijavu programa i projekata Udruga koji se svake godine objavljuje te se tako prema aktivnostima, planovima i projektima Udruge uvrštavaju u proračun grada:

– „Naravno tu su i drugi natječaju koje je spomenuo predsjednik sportske zajednice kao i činjenica da se prema zakonu minimalno 5% proračuna mora odvajati za sport što je prema mojem mišljenju dobro jer se kroz sport itekako dobro odgaja mlađa populacija.“ – zaključio je gradonačelnik.

Na kraju skupštine izabrani predsjednik Mirko Miloloža čestitao je izabranima u tijela društva i zaključio rad skupštine. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/SRD-09-2015{/gallery}