Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Orahovici

SvjetskiDanturizma09 2013 009

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – WTO) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu, Španjolska, 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Sva zbivanja se uvijek vežu uz jednu odabranu temu koju određuje Generalna skupština po preporuci Izvršnog odbora Svjetske turističke organizacije.

Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom gospodarskom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju.

Pošto je i Orahovica turističko mjesto u kojem turizam ima dugu i bogatu tradiciju Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice obilježit će u nedjelju, 27. rujna 2015. godine, u šatoru u centru grada, Svjetski dan turizma te će se na taj način pridružiti svima koji taj dan slave u svijetu.

Na tragu ideje uključivanja žitelja Orahovice u obilježavanje Svjetskog dana turizma predloženo je osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić da učenici 1. i 2. razreda crtaju, a učenici 3. i 4. razreda pišu i crtaju na temu „110 godina turizma u Orahovici“. Vjerujemo da će kreativnost i inovativnost nastavnika pomoći djeci da promišljaju na temu turizma, a njihovi radovi vrtjet će se na prezentaciji u šatoru u centru grada, najbolji radovi biti će izloženi na panou. Na ovogodišnjoj proslavi biti će predstavljena i nova brošura „110 godina turizma u Orahovici“. U sklopu manifestacije biti će upriličen bogat kulturno – zabavni program. Svečano otvaranje proslave Svjetskog dana turizma je u 17,00 sati. Svi ste dobro došli!

 

{gallery}SlikeGodina2015/SvjetskiDanTurizma2015Najava{/gallery}