Započele edukacije u sklopu projekta „Bottom-up“

VIDRA BottomUp2015 005

U Orahovici su 10.08.2015. započele edukacije u sklopu projekta „Bottom-up“ koji se realizira iz Instrumenata pretpristupne pomoći u okviru Poziva na dostavu projektnih prijava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“ iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013.

Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Nositelj projekta je VIDRA-razvojna agencija Virovitičko-podravske županije, a partneri su Razvojna agencija Osječko-baranjske županije, LAG Marinianis, LAG Papuk i LAG Karašica.

Ukupna vrijednost projekta je 141.268,53 EUR.

Opći cilj projekta je poticanje zapošljavanja u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji kroz edukaciju mladih visokoobrazovanih osoba za specifična znanja i vještine potrebne na tržištu rada i kroz osnaživanje LAG-ova za bolje povlačenje sredstava iz EU što će doprinjeti razvoju regije, a time i povećati zapošljavanje.

Edukaciju pohađa 14 polaznika s područja Virovitičko-podravske županije. Trajanje edukacije je predviđeno kroz 2 mjeseca prema rasporedu Pučkog otvorenog učilišta iz Slatine koje provodi edukaciju prema slijedećim modulima: Komunikacijske i pregovaračke vještine, LEADER, Upravljačke vještine, Strateško planiranje, SWOT i PCM.

Prvi dan edukacije započeo je Modulom 1: Komunikacijske i pregovaračke vještine, kojeg provodi gospođa Ksenije Vujanović-Juras, a polaznike je pozdravio i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec koji je ujedno i predsjednik LAG-a Papuk.

 

{gallery}SlikeGodina2015/VIDRA-bottomUp08-2015{/gallery}