Održan 6. Momorijalni nogometni turnir „Ljubomir Kalem“

LjubomirKalem2015 020

U organizaciji NK Papuka u Orahovici se igra 6. memorijalni nogometni turnir ”Ljubomir Kalem” u čast bivšem igraču i članu Uprave Papuka. Na turniru je sudjelovalo 4 momčadi i to NK Voćin, NK FEŠK iz Feričanaca, HNK Suhopolje i domaćin NK Papuk. U uvodu turnira izaslanstva Papuka i feričanačkog FEŠK-a u kojem je Kalem također godinama igrao te obitelj i prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na Ljubomirovom grobnom mjestu u Novoj Jošavi. U sklopu svečanog otvaranja prvi je nazočne nogometaše i gledatelje pozdravio član Uprave Papuka Vlado Karakaš rekavši:

-Drago mi je da vas mogu pozdraviti na 6. Memorijalu za našeg Ljubu i zahvaljujem svim ekipama koje su ga uveličale. Ljubo je bio vrhunski sportaš i još bolji čovjek i zaslužio je ovako jak i kvalitetan turnir. Turnir je služeno otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec pohvalivši organizatora, ali i sam prisjetivši se Ljubomira Kalema:

-To je bio jedan uistinu poseban čovjek. Ne znaš da li je bio veći čovjek, domoljub ili sportaš. Stoga svim sudionicima turnira mora biti na umu da je jedino Ljubo pobjednik ovoga turnira, a oni su ovdje da poštenom borbom i zalaganjem odigraju njemu u čast. – rekao je gradonačelnik.

U prvom polufinalnom susretu oahovački Papuk bio je bolji od Voćina s 2:0. U drugom susretu trijumfirala je i druga momčad s područja Virovitičko-podravske županije, Suhopolje je naime svladalo momčad FEŠK-a također 2:0.

U subotu je odigrana je završnica. U utakmici za treće mjesto nogometaši feričanačkog FEŠK-a bili su bolji od Voćina s konačnih 5:0. U velikom finalu sastali su se županijski rivali Papuk i Suhopolje, a na kraju je slavio gost s konačnih 1:3. Pokale i zahvalnice uručili su sin pokojnog Ljubomira i bivši Papukov igrač Saša Kalem te orahovački gradonačelnik Josip Nemec. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/LjubomirKalem2015{/gallery}