Legama iz Osijeka 5. memorijalni odbojkaški turnir ”Krunoslav Bošnjak” na orahovačkom Jezeru

FJ8 Odbojka007

U sklopu 8. glazbenog festivala Ferragosto Jam, a u organizaciji Grupe mladih Orahovica i udruge Klub Dostava Zvuka, u na orahovačkom Jezeru je održan tradicionalni 5. memorijalni turnir u odbojci na pijesku ”Krunoslav Bošnjak’. Turnir je igran u čast jednog od osnivača udruge Klub dostava zvuka i jednog od pokretača festivala Ferragosto Jama, preranog preminulog mladog Orahovčanina, Na turniru je sudjelovalo ukupno 17 ekipa iz Osijeka, Đakova, Našica, Slatine, Orahovice, Daruvara, Požege, Nove Jošave i Pule. Nakon razigravanja u sklopu prvog kruga natjecanja, došlo se do sam završnice, a obzirom da je u svakoj fazi natjecanja zbog neparnog broja ekipa jedna bila slobodna, poluzavršnicu su odigrale ekipe Lege iz Osijeka i Organizatori iz Orahovice, dok je ekipa ”Skoro nismo došli” Osijek izravno ušla u finale.

Nakon sjajne odbojke kroz cijeli turnir potpuno zasluženo su veliko finale igrale dvije osječke ekipe Lege i Skoro nismo došli koje su činili prvoligaški igrači iz osječke Murse poput Luke Kraljevića, Živka Bešlića, Davora Bogdanovića ili Krešimira Prlića te drugoligaša Hrvoje Sučića iz osječkog Željezničara. Vrhunska odbojka, pregršt bravuroznih poteza i na kraju veliko slavlje i obrana prošlogodišnjeg naslova ekipe Lege iz Osijeka). kojima je je pripao pobjednički pokal, novčana nagrada te pokloni sponzora Kluba Dostave zvuka i Grada Orahovice. Pokale najuspješnijima uručili su roditelji Krunoslava Bošnjaka, Vera i Slavko te orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Ovaj turnir još je jednom pokazao da je od najjačih i najkvalitetnijih turnira u Slavoniji i Baranji:

-Prije svega moram reći kako smo ovdje došli zbog Krunoslava i njegovih roditelja. Samo natjecanje zapravo pada u drugi plan, a li naravno mi smo kao i sve druge ekipe dali maksimum od sebe i zapravo je pobjeda na ovako jakom i prestižnom turniru itekako vrijedna. Hvala organizatorima na sjajnoj organizaciji, odličnim uvjetima i mogu reći da sigurno dolazimo i nagodinu. – riječi su kapetana Lega Hrvoja Sučića. Krunoslavovi roditelji Vera i Slavko bili su prepuni zahvale:

-Moramo se od srca zahvaliti članovima udruge ”K.L.U.B. Dostava Zvuka” iz Orahovice, gradonačelniku Josipu Nemecu, koji je svečano otvorio turnir i podijelio nagrade pobjednicima,svim sudionicima koji su svojim zalaganjem i sportskom borbenošću učinili ovaj turnir velikim sportskim događajem. Posebna zahvala i svim gledateljima koji su do samoga kraja pratili svoje favorite. Možda je mnogima ovaj turnir samo još jedan događaj na kojem su sudjelovali, ali nama, Kruninim roditeljima, je svaka sekunda u kojoj je netko barem pomislio na našeg sina i sjetio ga se, ispunila srce ponosom i dala snage za još jednu godinu do sljedećeg turnira kada ćemo opet sa svima vama očuvati uspomenu na našeg Krunu. (V.G.)

 

Evo i svih rezultata završnice:

 

Poluzavršnica:

 

Lege Osijek – Organizatori Orahovica 2:0 (15:10,15:7)

 

Završnica:

 

Lege Osijek – Skoro nismo došli Osijek 2:0 (15:7,15;12)

 

{gallery}SlikeGodina2015/FJ8-Odbojka{/gallery}