Gradonačelnik uručio uvjerenja o osposobljavanju

lag08 201500003

U srijedu, 19. kolovoza 2015. godine, u prostorijama Gradske uprave, orahovački gradonačelnik Josip Nemec uručio je uvjerenja o osposobljavanju polaznicima programa osposobljavanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“.

Program izobrazbe, koji se upisuje u e – radnu knjižicu, provodilo je Pučko otvoreno učilište Algebra iz Zagreba u trajanju od 120 sati, a financirao ga je LAG Papuk. Program osposobljavanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ uspješno su položili sljedeći članovi LAG – a PAPUK: Irela Strabić, Marko Bošnjak, Milica Vejić, Staša Bučanac, Đurđa Šimatović, Marija Vreš, Ines Ličina, Iva Štefok, Katarina Stiblik, Davor Jeger, Blaženka Mozer, Drago Vidaković, Saša Rister i Tamara Petrović.

Gradonačelnik je svim polaznicima čestitao na uspješno savladanom programu te ih je pozvao da aktivno koriste stečena znanja, poželivši im da njihovo znanje rezultira projektima koji će osigurati velika bespovratna sredstva ili zaposlenja.

U novom financijskom razdoblju, od 2014. do 2020. godine, Hrvatskoj će na raspolaganju biti oko 10 milijardi eura. Od toga je za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva te ulaganje u otvaranje radnih mjesta namijenjeno oko 8 milijardi eura. Raspoloživi iznos deset je puta veći nego u prošlom financijskom razdoblju, što znači da je osoba, educirana za prepoznavanje, pripremu i provedbu EU projekata od velike važnosti za svaku tvrtku, udrugu ili organizaciju, bez obzira kojem gospodarskom sektoru pripada. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Lag08-2015{/gallery}