Radovi na mlinskom kanalu

MlinskiKanal07 2015 034

Počeli su radovi na “Mlinskom” kanalu od rijeke Vučice na dalje pošto se svi kanali iz Riječana, Rajčule, Supilove i ulice Paje Vukelića slijevaju u taj kanal te su se morale poduzeti mjere da se smanji dotok vode u isti iz kanala koji se mogu direktno spojiti na rijeku Vučicu. Takav je slučaj i kod takozvanog “Jelićevog” kanala koji je kod jakih oborina sam punio mlinski kanal te voda iz ostalih kanala nije mogla ulaziti u mlinski. Iz tog razloga razina “Jelićevog” kanala spustiti će se cijevima ispod razine mlinskog kanala i tim potezom će se povećati mogućnost dotoka vode iz ostalih kanala.
Biti će ograničen i dotok vode iz Vučice izgradnjom male brane s otvorom od samo 20×40 cm koja će bez obzira na vremenske uvijete regulirati razinu vode u mlinskom kanalu.

– Na ovaj način riješiti će se dio problema svih kanala koji nastaju u gornjem dijelu Orahovice prilikom velikih oborina. To znači da će se od rijeke Vučice na dalje rješavati kanali koliko nam vrijeme i financije dozvole jer na području grada Orahovice ima više od 200 kanala koje bi trebalo urediti. Moram naglasiti da je bilo neophodno urediti mlinski kanal zbog toga što je bio dosta propustan pa se u podrumima kuća ispod kanala skupljala voda. – rekao je gradonačelnik Josip Nemec kojeg smo zatekli na gradilištu. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/MlinskiKanal07-2015{/gallery}