Održana 21. orahovačka fišijada

Fisijada2015 133

U organizaciji Športsko ribolovnog kluba “Šaran”, Turističke zajednice i grada Orahovice, na orahovačkom izletištu ”Orah” 5. srpnja 2015. održana je 21. orahovačka Fišijada gdje se u kuhanju natjecalo 22 ekipe iz cijele Slavonije, a stručno prosudbeno povjerenstvo činila je trojka Zoran Putniković, Ivica Ileš i Stjepan Troha. Prije samog početka kuhanja po jedan član svake ekipe natjecao se u čišćenju ribe gdje su natjecatelji morali pretrčati nekih 100-tinjak metara, zgrabiti kantu s vodom te u nju ubaciti ribu, otrčati do svog stola, očistiti ribu te je donijeti do sudaca koji su pregledali da li je riba dobro očišćena.

U ovom natjecanju treće mjesto osvojila ekipa Miholjčani, drugo lovačka Udruga „Vepar“ i prvo mjesto pripalo je ekipi Pečenjarnica „Iva“. Nakon toga se u veseloj atmosferi uz tamburaški sastav „Čokanj“ krenulo s kuhanjem ribljeg paprikaša i kroz nekih sat vremena uzeli su se uzorci na ocjenjivanje. Nakon kušanja svih uzoraka, povjerenstvo je donijelo odluku kako je najbolji fiš-paprikaš na 21. Orahovačkoj Fišijadi skuhala ekipa Udruge Kupusari iz Donjeg Miholjca, drugo mjesto pripalo je ekipi Deda i baba, a treće ekipi Udruge HVIDR-a Orahovica i UHBDVDR Orahovica.

Zaposlenici poljoprivrednog poduzeća Orahovica su pored mjesta gdje su se ekipe natjecale kuhale u velikom kotliću riblji paprikaš i pekli šarane na rašljama za sve posjetitelje izletišta „Orah“ i same fišijade kojih je zbog natprosječno toplog dana na izletištu bilo jako puno. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/Fisijada2015{/gallery}