Izviđači kluba „Javor“ iz Osijeka logorovali na izletištu „Orah“

Izvidjaci07 2015 025

U subotu 25. srpnja 2015. na orahovačkom izletištu „Orah“ posljednjim spuštanjem zastave završilo je logorovanje Izviđačkog kluba „Javor“ iz Osijeka koji su na izletištu logorovali 7 dana te se družili u prirodi uz mnoštvo zabavnih događanja. ali i zadataka koje svi izviđači moraju odraditi.

Jedan od osnovnih ciljeva osnivanja Izviđačkog kluba JAVOR Osijek je okupljanje djece i mladih. Izviđački klub Javor svojim radom i programskim načelima želi pomoći opće društvenoj zajednici na usmjeravanju djece i mladih ka pozitivnim vrijednostima, te svojim aktivnostima upotpunjuje slobodno vrijeme djece i mladih. Klub temelji svoj rad na odgoju i izvaninstitucionalnom razvoju djece i mladih, ljubavi prema svojoj domovini, upoznavanju povijesnih, kulturnih i drugih vrijednosti kako regije u kojoj živimo tako i cijele Hrvatske promicanju lokalnog, nacionalnog i međunarodnog mira, razvoju pozitivnih ljudskih vrijednosti kao što su humanost, radinost, hrabrost, iskrenost, samoinicijativnost, prijateljstvo, društvenost, vedrina zajedničkom djelovanju grupe i ponašanje u grupi, razvijanju zanimanja za tehniku, sport i kulturu, odgovornosti kako prema obitelji tako i prema grupi i društvenoj zajednici u cjelini, razvoju moralnih i etičkih vrijednosti te otvorenosti prema drugima, životu u skladu s prirodom i s naglaskom očuvanja i zaštite prirode.

Ovih nekoliko dana koliko su izviđači bili na izletištu „Orah“ upoznali su se s prirodom ovog mjesta, naučili o Orahovici i Ružica gradu te se kupali na jezeru. Samo izletište, Ružica grad i jezero su ih se dojmili uređenjem okoliša jezera i prirode oko njega.

Na zadnjem spuštanju zastave u logoru svima se obratila Jadranka Kokolari, voditeljica ove skupine izviđača koji su logorovali na izletištu:

– „Mislim da nam je svima bilo lijepo ovdje podno Ružice grada, sve vođe su odradile perfektan posao, ali naravno to ne bi mogli bez vaših članova. Moramo širiti ovo sjeme izviđaštva zato smo se i okupili ovdje na ovom prelijepom mjestu. To je prepoznao i gradonačelnik grada Orahovice još prošle godine na prvom sastanku, jedan od rijetkih gradonačelnika i načelnika koji nam je izašao ovoliko u susret jer kako on kaže najviše cijeni volonterski rad te mu jedno iskreno hvala od svih nas ovdje nazočnih“. – rekla je voditeljica Kokolari.

Gradonačelnik Josip Nemec zahvalio se voditeljici na riječima hvale i na tome što su ga pozvali u svoj logor kako bi se upoznao s radom izviđača:

– „Nadam se da vam se svidjelo ovdje kod nas u ovom prekrasnom prirodnom okruženju te se nadam da ćete se vratiti u možda čak i većem broju. Evo od ovih nekoliko dana koliko ste ovdje čak ste dva dana imali i malo lošije vrijeme pa ste imali priliku iskusiti kako je to biti u prirodi i kada nije samo sunčano i vruće. Cijenim vaš rad i način na koji usmjerujete djecu prema vrijednostima života kako kroz igru tako i kroz rad. Hvala vam još jednom što ste izabrali Orahovicu za ovo svoje logorovanje i nadam se da ćemo se vidjeti još puno puta.“ – rekao je gradonačelnik.

Izviđači su se družili još dugo u noć uz logorsku vatru, pjesme i skečeve koje je pripremila svaka od manjih skupina te je tako završio posljednji dan njihova logorovanja. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/Izvidjaci07-2015{/gallery}