Udruženje obrtnika Orahovica održalo 1. redovnu godišnju Skupštinu u ovoj godini

2015 06 01 ObrtniciSkupstina009

U ponedjeljak, 1. lipnja 2015. godine, održana je 1. redovna godišnja Skupština Udruženja obrtnika Orahovica u ovoj godini, kojoj su, osim članova Skupštine, prisustvovali i podpredsjednik područne Obrtničke komore Zlatko Šomođi, tajnik područne obrtničke komore Božidar Jeremić te gradonačelnik Josip Nemec.

Nakon usvajanja dnevnog reda i poslovnika predsjednik Udruženja, Karl Šafer, pročitao je izvještaj o radu Udruženja u 2014. godini, uz koji je naveo da je u istoj godini više odjavljenih obrta nego prijavljenih. Od prijavljenih 15 obrta 4 su ugostiteljska, 3 trgovačka, 3 prijevoznička, 3 uslužna i 2 proizvodna. Odjavljeno je 23 obrta, od toga 4 ugostiteljska, 7 trgovačkih, 1 prijevoznički, 7 uslužnih i 4 proizvodna, a ukupan broj registriranih obrta prošle godine bio je 194.

Tajnica Udruženja Mirjana Puhanić pročitala je financijsko izvješće i izvješće nadzornog odbora koja su zajedno s izvješćem predsjednika jednoglasno prihvaćena.

Nazočnima na skupštini se nakon toga obratio podpredsjednik područne obrtničke komore Zlatko Šomođi koji je rekao da su ovo stvarno teška vremena za rad Udruženja jer su pokrenute drastične mjere štednje, a i smanjen je broj članova (obrta) te manja Udruženja poput Orahovačkog imaju problema s financiranjem. Tajnik područne obrtničke komore Božidar Jeremić spomenuo je da je i područna obrtnička komora radila s financijskim problemima jer je pored svega i samo ministarstvo smanjilo prihode komori, a to ipak najviše osjete mala Udruženja i nakon svega zaželio je Udruženju uspjeh u daljnjem radu.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec koji je spomenuo kako Grad teško može pomoći Udruženju jer je Orahovici ukinut status brdsko-planinskog područja i ukinute su neke beneficije što je drastično smanjilo proračun grada. Na kraju obraćanja čestitao je obrtnicima na ustrajnosti i snazi da opstanu u ova teška vremena te je svim obrtnicima poželio puno uspjeha u budućem radu, što više posla i da uspiju naplatiti ono što odrade. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/ObrtniciSkupstina2015-06{/gallery}