Na izletištu “Orah” održano prvenstvo Hrvatske u roštiljanju

PHR2015 022

U nedjelju 21. lipnja 2015. u sklopu Otvorenja turističke sezone u Orahovici održano je 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju. Ovo natjecanje održava se u organizaciji 24 sata i suorganizaciji grada Orahovice uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Ove godine Osijek ipak ima svoje finaliste u završnici Natjecanja.

Čast grada poznatog po strastvenim gurmanima u posljednjem je trenutku obranio Ante Dozan i njegov tim Esekerski ćevap. Naime, oni su jučer stigli u Orahovicu kao rezervni tim umjesto Virovitičana 1234 Zlatna bula koji su u posljednji tren otkazali nastup. Usprkos nedostatku priprema oni su odnijeli pobjedu ispred domaćih timova UHBLL-PTSP-VPŽ 2 Stjepana Kaltenbahera, Planinarsko društvo Orahovica Zorana Božića, Udruga P.A.U.K. Mirka Kufnera i Branitelji Orahovica Miroslava Milovukovića, dok je drugi osječki tim Kod Javora Denisa Šoštarića natjecanje završio na 5. mjestu. Razlika između prvoplasiranih i drugoplasiranih iznosila je čak 7 bodova što govori o iznimnoj vještini Esekera i visokoj razini ćevapčića, ražnjića, pljeskavica, vratine i junetine koje su servirali gastro sudu. Kako je nedjeljnim izlučnim natjecanjem završila dvomjesečna potraga za najboljim lokalnim roštilj- majstorima jasno je da dečki koji za sebe skromno kažu jednostavno volimo druženje i dobru zabavu, nisu ništa mogli prepustiti slučaju.

Osim u odličnoj zabavi uz delicije sa žara u Orahovici su posjetitelji mogli uživati i u koncertu grupe 1. April te voditeljskim bravurama Frane Ridjana čime je zajedno sa Srednjevjekovnim festivalom i izborom za Miss jezera i službeno obilježeno otvaranje turističke sezone na prekrasnom izletištu “Orah”, omiljenom izletištu Slavonaca i Podravaca. Zlatni ćevap po prvi je puta gostovao u ovom dragulju podno Papuka koji je kao stvoren za boravak u prirodi zahvaljujući suorganizaciji grada Orahovice. Gradonačelnik Josip Nemec ovu je priliku iskoristio kako bi pozdravio sve okupljene i zaželio puno sreće svim natjecateljima, a organizatorima čestitao na odličnoj organizaciji.

Nedjeljnu punu novih mirisa i okusa upotpunile su prezentacije Gastro akademije chefa Branka Ognjenovića, interaktivni program za gledatelje koji je uključivao Utrku s Osječkim 1664., brzinsko mlaćenje Mlinar torte, gastro pogađalicu PIK pogodi tko sam te zabavnu slagalicu Jamnica Gajbomjer kao i brojni drugi popratni sadržaji.

 

{gallery}SlikeGodina2015/OtvorenjeTuristickeSezone2015/PRH2015{/gallery}