Još jedna generacija orahovačkih osmaša zatvorila vrata osnovne škole

NajUcenici OS 2015 064

Pale su posljednje riječi, zagrljaji i suze, zadnji zajednički blic fotoaparata i kreće neki novi život. Još jedna generacija osmaša zatvorila je vrata osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić”. Svaka generacija simpatična je i zapamćena na svoj način, svaka je postizala uspjehe na županijskim i državnim razinama pa tako i ova. Sve svoje školske godine, orahovački osmaši zabilježili fotografijama i video prilozima, a pjesmom i recitacijom sve su to prezentirali na završnoj priredbi posvećenoj njima. 8A, 8B i 8C su se od škole oprostile svatko na svoj način, pokazali što su sve radili kroz osam godina, čime su se bavili, zapjevao se i školski bećarac, a sve je završilo proglašenjem najboljih učenika škola.

Ravnateljica Maja Škraba i orahovački gradonačelnik Josip Nemec podijelili su prvo nagrade učenicima koji u svih 11 razreda osnovne škole prošli s odličnim uspjehom. Tako su majice na kojima piše ”Sve 5” dobili Katarina Ivić, Magdalena Borić, Ana Matišić, Lana Dakić, Mirta Škraba, Stefani Bolić, Lucija Matek, Magdalena Šramek, Petra Šalek, Lea Kapša i Dorijan Limenko, a potom su podijeljene i nagrade za izvannastavni doprinos školi koje su dobili Mirta Škraba, Davor Lizačić, i Ana Matišić da bi na kraju programa nagrađena i najbolja učenica škole Katarina Ivić. Oproštaj osmaša završio je podjelom svjedodžbi te zajedničkim fotografiranjem ispred škole:

-Uvijek se teško oprostiti od osmaša. Toliko samo zajedno prošli, kako ja osobno tako i moji kolege učitelji. Danas imaju svijet na dlanu, a sve je na njima kako će si ga usmjeriti. Vjerujem da ćemo ova škola ostati u pamćenju i da su iz nje ponijeli samo ono dobro i korisno za njihov budući život. – rekla je ravnateljica Maja Škraba. Osmaše je pozdravio i orahovački gradonačelnik Josip Nemec poželjevši im da ustraju u svojim željama i naprave od sebe ljude koji će jednog dana čuvati svoj grad i zemlju u kojoj žive. I kako bi to sami osmaši u tijeku priredbi zapjevali ”Bilo je dobro dok je trajalo” jer „Bili smo jednom najbolji“ i – pjesme su ipak rekle sve. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/NajUcenici-OS-2015{/gallery}