14. susreti dijabetičara “Slatki na Papuku”

SlatkiNaPapuku2015 017

Grad Orahovica i Orahovačko jezero ponovno su bili mjesto tradicionalnog susreta dijabetičara Hrvatske ”Slatki na Papuku”. Dvjestotinjak dijabetičara iz Hrvatske, ali i iz Tešnja i Zrenjanina razmijenilo je iskustva, uživalo u ljepoti prirode i zabavilo se uz ples. U sklopu manifestacije ”Slatki na Papuku” potpisan je sporazum o suradnji između hrvatskih udruga iz Orahovice i Slavonskog Broda te društva dijabetičara iz Tešnja i društva iz Zrenjanina.

– Ovo je sporazum o kojem smo počeli još davno razgovarati. Drago mi je što je ostvaren i njime ćemo još više očvrsnuti prijateljstvo i zajedničku borbu protiv našeg najvećeg neprijatelja dijabetesa. Iako su vremena teška, uspjeli smo organizirati ovu, 14. manifestaciju, uz veliku pomoć Grada Orahovice i gradonačelnika Josipa Nemeca – rekao je predsjednik Dijabetičke udruge Orahovice Ivica Martinčević. Nazočnima su se obratili gradonačelnik Nemec, članica Izvršnog odbora i dopredsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Antonija Brlek, predstavnik Regionalnog odbora Slavonija Ivica Klanac te predstavnici udruga gostiju.

Gradonačelnik je pozdravio članove dijabetičarskih udruga, zahvalio se na pozivu i iznio nekoliko podataka o gradu, jezeru i značajnijim znamenitostima u gradu i okolici:

– Puno smo radili da bi Orahovicu doveli u stanje u kakvom je sada, pa i vi neki koji ste bili prošlih godina ovdje možete vidjeti razliku. Pokušavamo naše mjesto učiniti što ljepšim i ugodnijim za život kako našim građanima tako i posjetiteljima. Vama želim jedno ugodno druženje i zabavu ovdje na našem Jezeru. – rekao je gradonačelnik. (T.P.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/SlatkiNaPapuku2015{/gallery}