U organizaciji ŽRK „Orahovica’“ odigran 1. Memorijalni turnir u mini rukometu „Pave Vukelić-Pajo“

ZRK TurnirPajo 2015 05 01 026

Ženski rukometni kluba ”Orahovica” organizirao je prvi memorijalni turnir u mini rukometu ”Pave Vukelić-Pajo” u čast nedavno preminulom Orahovčaninu, heroju Domovinskog rata. Na turniru je sudjelovalo šest ekipa i to ŽRK Osijek, ŽRK Slatina, ŽRK Mikleuš, ŽRK TVIN Virovitica 1 i 2 te domaćin Orahovica. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec obratio se svima te je pohvalio inicijativu rukometnog kluba za organiziranje ovog događaja što će nas prisjećati na našeg Paju koji svakako zaslužuje nešto takvo, zahvalio se još jednom svima u organizaciji i proglasio turnir otvorenim.

Ekipe na turniru su bile podijeljene u dvije skupine iz kojih prvaci igrali finale , a drugoplasirani za treće mjesto. Tako su se u velikom finale našli TVIN 1 i Osijek. Virovitičanke su slavile tek nakon udaraca sa šest metara, dok je u utakmici za treće mjesto Slatina bila bolja od Orahovice. Obzirom da je ekipa Tvina 1 igrala izvan konkurencije, zaključni pobjednik 1. Memorijala ”Pave Vukelić-Pajo” su rukometašice Osijeka, drugo mjesto pripalo je Slatini, dok se broncom okitila Orahovica. Organizator je podijelio i pojedinačne nagrade, tako je najbolji strijelac turnira Leona Grgić iz ŽRK Osijek s 21 postignutim pogotkom, najbolja vrataraka je Rebecca Bošnjak iz Tvina 1 dok je najboljom igračicom proglašena Lorena Krajnović iz ŽRK Osijek. Fair-play nagradu dobila je ekipa TVIN-a 1 iz Virovitice

-Iako Pave Vukelić nije imamo nikakve veze s rukometom, osim što je njegova kći Ana kratko nastupala u školi rukometa, mi smo odlučili ovaj turnir posvetiti njemu zbog svega što je učinio za našu Orahovicu i cijelu Hrvatsku. On je jednostavno legenda našeg grada, čovjek kojem nikada neće biti dovoljno zahvaljivati za sav njegova djela, i evo ovo je naš mali doprinos toj velikoj zahvalnosti koju mu Orahovica duguje. – rekla je voditeljica Škole rukometa ŽRK Orahovica Andrijana Rukavina. Sve ekipe pokazale su odličan rukomet, uživale u igri i sportu, a Ženski rukometni klub ”orahovica” odao priznanje i počast istinskoj legendi i heroju, Pavi Vukeliću-Paji. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/DanGrada2015/MiniRukomet2015{/gallery}