Svečana otvorenja povodom Dana grada

2015 DanGrada Otvorenja011

U četvrtak 30. travnja 2015. je, u okviru obilježavanja Dana grada, otvoreno nekoliko infrastrukturnih objekata. Gradonačelnik Nemec simbolično je građanima na korištenje predao novouređenu Zelenu ulicu, u kojoj su dovršeni radovi na uređenju infrastrukture, te uređen nogostup i odvodni kanal u Ulici bana Jelačića. Ukupna vrijednost radova je 513.506,17 kuna. Investitor tih radova, koje je izvela tvrtka PAPUK bio je Grad Orahovica, a radovi su izvedeni u tri etape.

Također je u četvrtak prigodno je gradonačelnik otvorio i obnovljeni i modernizirani dio   Trga bana Ivana Mažuranića (bivša slijepa ulica od spoja s ulicom F. Gavrančića prema Autobusnom kolodvoru). Na dijelu te ulice završeni su opsežni radovi na obnovi kompletne infrastrukture :uz rekonstrukciju plinske ulične mreže s priključcima, u obuhvatu radova je bila i obnova vodovodne mreže, izgradnja javne rasvjete te kompletno uređenje cestovne infrastrukture, modernizacija kolnika za dvosmjerni promet s južnim spojem prema TOC-u, čime je dosadašnja slijepa ulica postala dio kružnog prometa. Izgrađena je pješačka staza, uređene zelene površine, kolni prilazi i parkirališta za stambeni blok u ulici..Vrijednost te investicije je 753.970,26 kuna, izvođači radova bili su osječka GRAVIA i orahovačka tvrtka Ružica-grad, a investitor Grad Orahovica… 

Istoga dana, u četvrtak, prigodno je otvoren i kružni tok u centru grada. Uz kolnički trak u potpunosti je uređena kompletna podzemna infrastruktura, javna rasvjeta, nogostupi sa zelenim otocima, te je uređena i središnja zelena površina. Investiciju su financirali Grad Orahovica i Županijska uprava za ceste, a izvođač radova je bio Cesting d.o.o. uz podizvođače Papuk plin d.o.o., Voda d.o.o. i Ružica grad d.o.o. Nakon asfaltiranja postavljena je horizontalna i vertikalna prometna signalizacija te je kružni tok otvoren za prometovanje.Ukupna vrijednost investicije je 700.000 kuna: Grad je sudjelovao s 529.990,30 kuna, što se odnosi na kolničku konstrukciju i rubnjake, pješačke staze, rasvjetu i sličnu infrastrukturu, te zelene površine, a završne radove ( asfaltiranje) je financirala Županijska uprava za ceste. (www.radioorahovica.com)

 

{gallery}SlikeGodina2015/DanGrada2015/Otvorenja2015{/gallery}