Vatrogasna zajednica Orahovica održala izvještajnu skupštinu

vz04 201500003

U petak, 10. travnja 2014. godine, održana je redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Orahovica, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, Petar Čačinović,ukratko je upoznao sve prisutne sa najvažnijim aktivnostima iz 2014. godine, istaknuvši da je u protekloj godini održano 5 sjednica predsjedništva na kojima se raspravljalo o aktivnostima i problemima Vatrogasne zajednice. Predsjednik je pohvalio rad svih Vatrogasnih društava s područja grada, a posebno njihov angažman oko uređenja Vatrogasnih domova i nabave i održavanja vatrogasne opreme. Zahvalio je svim članovima i tijelima Vatrogasne zajednice na izvršenim aktivnostima, a gradonačelniku i Gradskoj upravi na pomoći.

Izvješće za proteklu godinu predstavio je i zapovjednik operative VZ Orahovica, Robert Orina, napomenuvši da je DVD Orahovica bilo nositelj svih aktivnosti na području Vatrogasne zajednice Orahovica. U protekloj godini održana je vježba simulacije požara u Staroj Jošavi na kojoj je sudjelovalo 38 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila i 6 DVD – a, a održana su i brojna osposobljavanja za vatrogasna zvanja. Također je istaknuo da su zapovjednici DVD – a s područja VZ Orahovica redovno vodili brigu o opremi, vršili provjere spremnosti operativnih vatrogasaca te su bili na raspolaganju svojim sumještanima.

Predsjednik Čačinović prisutne je upoznao i sa planom aktivnosti VZ za 2015. godinu koji se, između ostalog, sastoji od organiziranja i provođenja mjera zaštite od požara, razvijanja i unaprjeđivanja stručnog rada Vatrogasne zajednice i Dobrovoljnih vatrogasnih društava, održavanja opreme i sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima.

Po završetku skupštine gradonačelnik je pohvalio rad Vatrogasne zajednice i DVD – a, koji su u posljednjih nekoliko godina zaista mnogo napravili. Također je napomenuo da mjesta ne bi bila ista bez DVD – a te je pohvalio dobru suradnju sa Mjesnim odborima, koju mještani itekako osjete. Gradonačelnik je svima zahvalio na predanom radu te im je poželio dobru godinu i puno uspjeha u daljnjem radu.

{gallery}SlikeGodina2015/Vatrogasnazajednica04-2015{/gallery}