Udruga Jaglac održala redovnu godišnju skupštinu

jaglac03 201500006

U utorak, 31. ožujka 2015. godine održana je redovna godišnja izvještajna skupština Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Nakon izbora radnih tijela i usvajanja Poslovnika o radu Skupštine, izvješće o radu Udruge i Kluba Jaglac predstavila je voditeljica Kluba, Lidija Stojković, napomenuvši da se rad Udruge i Kluba preklapa jer Klub djeluje unutar Udruge i okuplja djecu i odrasle s intelektualnim teškoćama. Udruga je osnovana 2002. godine i broji 114 članova, od čega je 7 počasnih, a 107 redovnih članova, od kojih je 28 osoba s intelektualnim teškoćama. Sukladno iznesenom izvješću, Udruga je u protekloj godini mnogo radila na projektima. Projektom „Nek Jaglac procvjeta“ organiziran je poludnevni boravak i adaptiran je prostor koji je Grad Orahovica dodijelio Udruzi na besplatno korištenje, a projektom „My home is Jaglac“ osiguran je kombi i prijevoz korisnika. Također su provedena i dva projekta u partnerstvu sa drugim udrugama, projekt „SOS Net“ sa udrugom Zvono iz Belišća i projekt „Za bolje sutra“ sa Hrvatskim savezom slijepih. Provođene su i aktivnosti svakodnevnog života, organizacija slobodnog vremena, radionice sa stručnim suradnicima, radno – okupacijske aktivnosti, edukacije roditelja, volontera, zaposlenika i javnosti. U 2014. godini ostvareno je 4894,5 volonterskih sati te je regrutiran 31 volonter, a bilo je zaposleno 5 osoba. Voditeljica Kluba Jaglac također je napomenula da je udruga dobitnik volonterske nagrade „Primjer dobre prakse uključivanja volontera u rad udruge“ te je zahvalila svim donatorima i svima koji su pomagali rad udruge kada je bilo najteže.

Plan rada Udruge za tekuću godinu predstavila je predsjednica Đurđa Šimatović,a koji se sastoji od redovnih aktivnosti, daljnjeg provođenja projekata, uređenja sjenice za korisnike i prilazne staze do vrta, održavanja sastanaka sa roditeljima i volonterima, organiziranja izleta u skladu s mogućnostima te daljnjeg razvijanja volonterskog rada.

Po završetku skupštine, gradonačelnik je pohvalio rad Udruge, rekavši da mogu biti primjer drugim udrugama što se tiče provedbe projekata i povlačenja sredstava, kojima otvaraju nova radna mjesta i pomažu onima kojima je to potrebno. Gradonačelnik je zahvalio svim volonterima na brizi o djeci i osobama s teškoćama i pomoći roditeljima te je svim članovima poželio uspješnu godinu i puno sreće u daljnjem radu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Jaglac03-2015{/gallery}