Svečana otvorenja novouređenih dijelova grada 30. travnja 2015, Četvrtak, u 14,00 sati

Otvorenja ZelenaUlica kopija

 

Pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže svečanim otvorenjima uređenih dijelova grada Orahovice:

 

1. Zelena ulica, Orahovica

 

U četvrtak 30. travnja 2015, u 14:00 sati, održati će se svečano otvorenje novouređene Zelene ulice gdje su dovršeni radovi na uređenju infrastrukture. Prva etapa radova bila je uređenje nogostupa Zelene ulice sa njene južne strane uz park i pješačke staze prema Aveniji kneginje Ružice kod pješačkog mosta na Vučici te prema mlinskom kanalu i šlajzu uz jezerce parka. Ove novo izvedene staze opremljene su urbanom opremom (klupe i koševi za otpatke) i javnom rasvjetom.

Druga etapa radova na potezu V. Nazora – Zelena ulica – Aleja kneginje Ružice bila je sanacija i uređenje postojeće pješačke staze i odvodnog kanala s propustima u ulici V. Nazora, od njenog početka na zapadu, do spoja na Zelenu ulicu. Po završetku nogostupa, saniran je dio kolnika Zelene ulice.

 

2. Dio ulice Trga bana Ivana Mažuranića (bivša slijepa ulica od spoja s ulicom F. Gavrančića prema autobusnom kolodvoru)

 

Otvorenja MazuranicevTrg kopijaZavršeni su opsežni radovi na obnovi kompletne infrastrukture u dijelu ulice Trga bana Ivana Mažuranića – bivša slijepa ulica od spoja s ulicom F. Gavrančića na sjeveru, do parkirališnog platoa ispred Autobusnog kolodvora na jugu. Uz rekonstrukciju plinske ulične mreže sa priključcima, u obuhvatu radova je i obnova vodovodne mreže, izgradnja javne rasvjete te kompletno uređenje cestovne infrastrukture, modernizacija kolnika za dvosmjerni promet sa južnim spojem prema TOC-u, čime je dosadašnja slijepa ulica postala dio kružnog prometa: F. Gavrančića – Trg bana I. Mažuranića – J. Kozarca/A. Mihanovića – F. Gavrančića. Izgradila se pješačka staza, uredile zelene površine, kolni prilazi i parkirališta za stambeni blok u ulici. Svečano otvorenje biti će oko 14,15 sati.

 

3. Kružni tok u centru grada

 

Otvorenja KruzniTok kopijaOko 14,30 sati biti će svečano otvoren kružni tok u centru grada. Uz kolnički trak u potpunosti je uređena kompletna podzemna infrastruktura, javna rasvjeta, nogostupi sa zelenim otocima te je uređena i središnja zelena površina. Investiciju su financirali Grad Orahovica i Županijska uprava za ceste, a izvođač radova je Cesting d.o.o. uz podizvođače Papuk plin d.o.o., Voda d.o.o. i Ružica grad d.o.o. Nakon asfaltiranja postavljena je horizontalna i vertikalna prometna signalizacija te je kružni tok otvoren za prometovanje.