S temom ”Orahovica u slici i riječi” orahovački osnovci proslavili 235. rođendan škole

DanSkole2015 002

Davne 1780. godine počela je s radom prva osnovna škola u Orahovici, tada znana kao Pučka škola. Tako se ove godine napunilo punih 235 godina orahovačke osnovne škole. Ovaj veliki jubilej i Dan škole, orahovački su osnovci proslavili mnoštvom sadržaja, a posebno središnjom priredbom koju je nosila glavna tema ”Orahovica u slici i riječi”. Kroz cijeli program protezala se priča o povijesti Orahovice pa su tako učenici utjelovili likove prvog orahovačkog gradonačelnika Zvonimira Stošića, jezikoslovca svjetskog glasa Orahovčanina Stjepana Ivšića, prikazali stare fotografije grada, plesali i recitirali, intonirali gradsku himnu za koju je glazbu i aranžman napisao upravo učitelj glazbene kulture orahovačke osnovne škole Viktor Čelant, a posebno su bili zanimljivi dječji prikazi legendi u postanku imena Ružice grada.

Zaključna misao priredbe koju su sami učenici izrekli, bila je kao Orahovčani imaju prekrasan grad koji treba čuvati u svakom pogledu i smislu. Na kraju svečanosti ravnateljica Maja Škraba i orahovački gradonačelnik Josip Nemec  uručili su nagrade najuspješnijim učenicima sa županijskih i državnih natjecanja:

– Željeli smo upravo za ova veliki jubilej posvetiti središnju priredbu za Dan škole svom gradu. Učenici su uistinu uložili ogroman trud, vidjelo u njihovoj želji za pripremom programa te srastanjem s ulogama, koliko vole svoju Orahovicu. Svatko je dao obol na svoj način, moram na kraju pohvaliti i sve učitelje kako one koji su pripremali program tako posebno one koji su više nego uspješno vodili svoje učenike na županijska i državna natjecanja- rekla je ravnateljica Škraba. Gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca posebno je oduševila ideja da kroz dan škole, učenici promoviraju svoj grad:

-Bilo ih je prekrasno gledati kako uživaju pričajući o svome gradu. To je naše bogatstvo, to je naša budućnost. Čestitam od srca svim učenicima koji su postigli ove velike i lijepe rezultate na natjecanjima kao naravno i  njihovi mentorima. – rekao je između ostalog gradonačelnik Nemec. (V.G.)

 

{gallery}SlikeGodina2015/DanOS-2015{/gallery}