Orahovica će biti sveučilišni grad

ck04 201500009

U današnje vrijeme sve je više lijekova i sve više nuspojava. Integrativna medicina idealan je spoj svih vrsta medicine jer podrazumijeva pristup ljudskom organizmu koji spaja metode klasične i tradicionalne medicine, pružajući mogućnost kombiniranja najboljeg iz oba svijeta i na taj način omogućuje pacijentima i liječenje uzroka, a ne samo posljedica, ali i postizanje zdravijeg i kvalitetnijeg načina života.
Tako je u Centru za edukaciju u Orahovici, u srijedu, 08. travnja 2015. godine, održan sastanak članova i suradnika Savjeta za razvoj Gradskog društva Crvenog križa Osijek, kojem su prisustvovali Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, Aleksandar Včev, predsjednik Crvenog križa u Osijeku i dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku, Marko Đukić, ravnatelj Crvenog križa u Osijeku, mnogi predstavnici Medicinskog fakulteta u Osijeku i Josip Nemec, orahovački gradonačelnik i počasni član Savjeta za razvoj.

Tema sastanka bila je razvoj Nacionalnog centra za integrativnu medicinu te moguće pripreme za održavanje međunarodnog stručnog skupa na tu temu. Nacionalni centar za integrativnu medicinu registriran je u vlasništvu Medicinskog fakulteta u Osijeku, Hrvatskog društva za integrativnu medicinu u Osijeku, Udruge za promicanje kvalitete života i GDCK Osijek, sa sjedištem u Centru za edukaciju u Orahovici. Osim što je prvi i jedini takav centar u Hrvatskoj, jedini je u ovom dijelu Europe iza kojeg stoji Medicinski fakultet. Cilj Nacionalnog centra za integrativnu medicinu je edukacija, istraživanje i primjena u praksi, gdje će studenti dvogodišnjeg poslijediplomskog studija proučavati ono što je u području alternativne medicine. Također, u planu za listopad je organizacija međunarodnog skupa u vezi integrativne medicine, na kojem bi se prikazala iskustva drugih u primjeni ove vrste medicine.

Nakon sastanka, Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, Aleksandar Včev, predsjednik CK Osijek, Marko Đukić, ravnatelj CK u Osijeku i orahovački gradonačelnik pozdravili su studente 6. godine studija medicine, koji su u Orahovici na terenskoj praksi. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Ck04-2015{/gallery}