Održana skupština LU „Vepar“

lovci04 201500004

Na redovnoj godišnjoj skupštini Lovačke udruge Vepar, održanoj u nedjelju, 19. travnja 2015. godine, izvješće o radu udruge podnio je predsjednik Mirko Miloloža, istaknuvši da su se sve aktivnosti u protekloj godini odvijale dogovorno i planski. Takvim funkcioniranjem udruge čuvala se i prihranjivala divljač, planirao lov, obilazila lovišta te su održavani sastanci i radni dogovori. Predsjednik je uputio zahvalu Gradu i gradonačelniku Josipu Nemecu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i pomoći oko izgradnje lovačkog doma.

Prema izvješću lovnika, plan odstrela u 2014. i 1025. godini ostvaren je za svu vrstu divljači te je u potpunosti ostvaren plan prehrane i prihrane divljači, plan održavanja lovotehničkih objekata, kao i plan uređenja lovišta. Također je u protekloj godini smanjena šteta na usjevima koju je prouzročila divljač, što je rezultat čuvanja usjeva i podjele repelenata.

Na skupštini je predstavljen i plan aktivnosti za tekuću godinu, a koji se sastoji od sudjelovanja na gradskim manifestacijama, radova u lovištu, zasijavanja remize za prihranu divljači te otvaranja sezone lova na srnjaka, jelena i divlju svinju, kao i odstrela divljači po lovno gospodarskoj osnovi.

Po završetku skupštine, gradonačelnik Josip Nemec pohvalio je rad predsjednika Mirka Milolože i članova Upravnog odbora udruge koji su pokrenuli ono o čemu se dugo samo pričalo, a to je izgradnja lovačkog doma. Gradonačelnik je zahvalio svim članovima udruge na dobroj suradnji te im je poželio uspješnu godinu i dobru kob.

{gallery}SlikeGodina2015/Lovci04-2015{/gallery}