HOO raspisao natječaje za sportske zajednice

HOO klubovi 001

ZAGREB, 1. ožujka 2013. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) raspisao je natječaje za programe “Aktivne zajednice” i “Od sportske škole do olimpijskih igara” za 2015. godinu.

Program „Aktivne zajednice“ provodi se u suradnji sa sportskim zajednicama koje se aktivno zalažu za stvaranje osnovnih materijalnih uvjeta za rad sa sportašima. U sufinanciranju odabranih projekata sudjeluje HOO i najmanje još jedan partner. Dodjelom inicijalne novčane potpore HOO potiče razvoj sporta u zajednicama. Korisnici ovog programa mogu biti sportski klubovi koji kontinuirano rade s mladim sportašima. Odluku o uvrštenju korisnika u program donosi Vijeće HOO-a na prijedlog stručne službe.

Svrha programa „Od sportske škole do olimpijskih igara“ je poticanje razvoja sporta u zajednicama, a provodi se u suradnji sa sportskim zajednicama koje unapređuju rad s djecom u sportskim klubovima. HOO dodjeljuje inicijalnu novčanu potporu sportskim klubovima koji planski provode aktivnosti usmjerene na zadržavanje postojećeg ili povećanje broja sportaša te razvoj sporta. Korisnici pograma mogu biti sportski klubovi koji kontinuirano rade sa sportašima do 16 godina starosti.

 

Dokumentacija:

 

Klubovi

 

 

Zajednica

HOO Zajednica 001  HOO Zajednica 002