U Virovitici održan kolegij gradonačelnika i načelnika

virovitica03 201500002

U srijedu, 18. ožujka 2015. godine, u Vijećnici Županijske skupštine u Virovitici, pod predsjedanjem župana Tomislava Tolušića, održana je 4. sjednica kolegija gradonačelnika i načelnika Virovitičko – podravske županije, kojoj je uz načelnike i gradonačelnike, pročelnike Upravnih odjela VPŽ te predstavnike ustanova s područja županije, prisustvovao i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Najviše govora na kolegiju bilo je u vezi pripreme projekata za ulaganje na području općina i gradova na području VPŽ kroz natječaje Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, o čemu je prisutne informirao i odgovarao na pitanja Tomislav Petric, ravnatelj VIDRA – Agencije za regionalni razvoj VPŽ.

Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu govorila je o provođenju programa predškolskog odgoja u općinama u kojima nema predškolskih ustanova, a pročelnica Ureda župana Jasna Abramović prisutne je informirala o Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Također, predstojnik HZZ – a Područni ured Virovitica Ivan Baborski predstavio je mjere za poticanje zapošljavanja u 2015. godini, osvrnuvši se na mjere zapošljavanja putem javnih radova i osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Kolegij03-2015{/gallery}