Održana skupština KUD – a Orahovica

kud03 201500003

U petak, 20. ožujka 2015. godine, održana je redovna godišnja izvještajna skupština KUD – a Orahovica, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Prije početka skupštine, članovi KUD – a Orahovica izveli su tradicionalne slavonske pjesme koje će biti emitirane u emisiji „Iz hrvatske narodne baštine“ Miroslave Hadžihusejnović Valašek na prvom programu Hrvatskog radija. Izvješće o radu KUD – a u protekloj godini podnio je predsjednik Antun Petrušić, istaknuvši da su bili vrijedni jer su održavali probe jednom tjedno, ukupno 43 probe sa zborom i 41 probu sa tamburašima te su naučili 9 novih kompozicija. Također su sudjelovali na svim manifestacijama u gradu, a samostalno su organizirali koncert za Dan grada. Predsjednik je napomenuo da je problem brojnost članova, ali je isto tako naglasio dobru suradnju sa Gradom Orahovica.

Izvješće o radu podnio je i voditelj zbora Viktor Čelant, rekavši da članovi KUD – a rade intenzivno te pjevaju aktivno preko 50 skladbi, ali su programi zbora i tamburaša najatraktivniji. Također je napomenuo da KUD Orahovica njeguje slavonske skladbe, umjetničke, ali i lakše zabavne skladbe te je zahvalio Gradu na podršci.

Riječi podrške članovima KUD – a Orahovica uputio je gradonačelnik, zahvalivši im na dobroj suradnji i pohvalivši sudjelovanje u svim gradskim manifestacijama. Članovima KUD – a rekao je da su bogatstvo bez kojih Orahovica ne bi bila ista te im je poželio puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Kudorahovica03-2015{/gallery}