Održana 87. redovna skupština DVD – a Dolci

dolci03 201500007

U nedjelju, 22. ožujka 2015. godine, održana je 87. redovna godišnja izvještajna skupština DVD – a Dolci, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu DVD – a Dolci predstavio je predsjednik Samir Božičević, istaknuvši organizaciju dočeka Nove godine, Maškara i Martinjske zabave u suradnji sa Mjesnim odborom Dolci. DVD Dolci u protekloj godini bio je domaćin tečaja i obuke za vatrogasna zvanja, a jedan član pristupio je polaganju ispita za gašenje požara na otvorenom. Također je obnovljena vatrogasna cisterna za gašenje požara na otvorenom i popravljena crpka te je uređeno vatrogasno spremište i dom. predsjednik je zahvalio Gradu Orahovici i Vatrogasnoj zajednici na pomoći DVD – u Dolci i vatrogastvu općenito.

Izvješće je podnio i zapovjednik operative Mario Gubeljak, istaknuvši da je 28 članova DVD – a Dolci pristupilo polaganju ispita za vatrogasna zvanja. U protekloj godini osnovana je ženska A ekipa te su odrađene vježbe s djecom, a sudjelovali su i na dječjoj olimpijadi. Dječja ekipa na vatrogasnom natjecanju u Staroj Jošavi osvojila je 4. mjesto. Članovi DVD – a sudjelovali su na memorijalnom malonogometnom turniru Damir Hornung te su sa 4 člana sudjelovali na vježbi simulacije požara u Staroj Jošavi. U protekloj godini požara nije bilo, ali su odrađene 4 intervencije ispumpavanja podruma.

Prema planu rada za 2015. godinu, članovi DVD – a Dolci nastavit će održavati vatrogasni dom i provoditi radne akcije kojim će se urediti okoliš doma i selo te uređenje pola stoljeća starog kamiona i nadstrešnice za sva vozila. I u 2015. godini u planu je osposobljavanje i školovanje članova te rad s djecom i ženskom A ekipom te odlazak na natjecanja. Također, u sklopu skupštine dodijeljena su priznanja članovima DVD – a za izniman doprinos radu DVD – a Dolci.

Po završetku skupštine prisutne je pozdravio gradonačelnik Josip Nemec, koji je pohvalio rad i velik broj aktivnosti DVD – a Dolci. Napomenuo je da podržava dobrovoljni rad vatrogasaca koji su spremni pomoći ljudima u potrebi te će Grad i dalje nastaviti pomagati rad DVD – a. Gradonačelnik je svim članovima DVD – a poželio puno sreće u daljnjem radu bez požara. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Dvddolci03-2015{/gallery}