Održana 67. godišnja skupština DVD – a Nova Jošava

dvd02 201500003

U subotu, 28. veljače 2015. godine, u vatrogasnom domu u Novoj Jošavi, održana je 67. redovna izvještajna godišnja skupština DVD – a Nova Jošava, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu DVD – a Nova Jošava iznio je predsjednik, Željko Mihalek, napomenuvši da su sve aktivnosti DVD – a provedene u suradnji sa Mjesnim odborom. Predsjednik je također istaknuo da u protekloj godini požara nije bilo, ali 10 operativnih vatrogasaca redovno je odrađivalo vježbe te su sudjelovali u vježbi iznenađenja sa 6 članova u Staroj Jošavi u noćnim satima. U suradnji sa Mjesnim odborom radili su na uređenju mjesnog doma i kuće oproštaja te su organizirali još jedan uspješan doček Nove godine. Predsjednik je zahvalio svim članovima društva i mještanima na dobroj suradnji te je zahvalio i Gradu i gradonačelniku na podršci.

Plan rada za tekuću godinu predstavio je zapovjednik, Dami Malij, istaknuvši da je u planu uređenje fasade doma, liječnički pregled za operativne vatrogasce i ispitivanje ispravnosti opreme. Također je istaknuo da se DVD Nova Jošava prijavio da ove godine bude domaćin proslave Sv. Florijana te da će nastojati odrediti jednu osobu koja bi radila s najmlađima.

Nakon usvajanja izvješća i plana rada, sve prisutne ispred Gradskog vijeća grada Orahovice i DVD – a Crkvari sve prisutne pozdravio je Ivica Podboj, pohvalivši velik broj aktivnosti DVD – a N. Jošava i dobru suradnju sa Mjesnim odborom te je predložio da se Crkvari i Nova Jošava udruže kako bi okupili veći broj djece i složili mladu ekipu. Nedavno izabrano novo rukovodstvo DVD – a Nova Jošava pohvalio je i Petar Čačinović, predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica te im je poželio puno zdravlja i dobrog rada.

Suradnju DVD – a sa Mjesnim odborom pohvalio je i gradonačelnik Josip Nemec, istaknuvši da se svake godine nastoji poboljšati uvjete života mještana Nove jošave, tako da je lani uređena kuća oproštaja, a ove godine će biti postavljena rasvjeta. Gradonačelnik je članovima DVD – a poželio uspješnu godinu bez požara. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Dvdnjosava02-2015{/gallery}