Održana 133. skupština DVD – a Orahovica

dvdorahovica03 2015 003

U nedjelju, 08. ožujka 2015. godine, održana je 133. redovna godišnja izvještajna skupština DVD – a Orahovica, kojoj je nazočilo 35 članova DVD – a s pravom glasa i orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Izvješće o radu DVD – a Orahovica iznio je zapovjednik, Robert Orina, istaknuvši da DVD Orahovica broji 25 operativnih vatrogasaca. U protekloj godini članovi DVD – a Orahovica sudjelovali su na općinskom vatrogasnom natjecanju te je organiziran dječji višeboj, igre prilagođene djeci na nivou Vatrogasne zajednice Orahovica koje su održane u zimsko periodu. U protekloj godini održana je i vježba iznenađenja na kojoj je sudjelovalo 36 vatrogasaca, a provedena su i osposobljavanja vatrogasaca. Članovi DVD – a Orahovica odradili su velik broj poslova za potrebe Grada te su odradili 17 radnih akcija. Zapovjednik je istaknuo da je organiziran 5. po redu memorijalni humanitarni nogometni turnir Damir Hornung te su sva prikupljena sredstva donirana za poplavljene u Gunji.

Zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji turnira te je najavio da 6. memorijalni turnir neće biti nogometni, nego će se sastojati od operativnih natjecanja vatrogasaca. Također je istaknuo da je, iz osobnih razloga, dosadašnji predsjednik Pavao Ramić podnio ostavku te je na izvanrednoj izbornoj skupštini izabrano novo rukovodstvo DVD – a na kojoj je za predsjednika izabran Mato Orina, a za dopredsjednika Miroslav Šimek.

Rad Puhačkog orkestra u protekloj godini predstavila je pročelnica Puhačkog orkestra, Blaženka Sekulić Nekić, istaknuvši da Puhački orkestar broji 24 stalna člana te da se mala škola Puhačkog orkestra i dalje održava, uz 4 nova člana. Puhački orkestar DVD – a Orahovica u protekloj je godini imao 11 javnih nastupa, a probe su se održavale 2 puta tjedno.

Prema planu rada za tekuću godinu, članovi DVD – a radit će na povećanju članstva, stručnom osposobljavanju vatrogasaca, održavanju opreme i sudjelovanju na vatrogasnim natjecanjima. U planu je također i kupnja nove te zamjena dotrajale opreme, kao i ishođenje potrebnih dozvola za izgradnju novog vatrogasnog doma.

Sukladno novom Zakonu o udrugama, članovi DVD – a Orahovica za likvidatora su imenovali Vatrogasnu zajednicu Orahovica, nakon čega su dodijeljena uvjerenja za položen ispit za rukovanje motornom pilom te priznanja i zahvalnice za 10 godina uspješnog rada u vatrogastvu i za svesrdnu pomoć radu DVD – a. Zahvalnica za 40 godina rada u Puhačkom orkestru dodijeljena je Zlatku Tomšiću, a zahvalnica za 10 godina nesebičnog zalaganja i rada u Upravnom odboru Društva dodijeljena je gradonačelniku Josipu Nemecu.

Po završetku skupštine svim vatrogaskinjama gradonačelnik je čestitao Dan žena te je pohvalio kvalitetan dugogodišnji rad DVD – a i dobru suradnju Grada i DVD – a. Gradonačelnik je pozvao članove DVD – a Orahovica da se više aktiviraju oko projekta izgradnje novog vatrogasnog doma te je svim vatrogascima poželio što manje požara, puno zdravlja, sreće i puno uspjeha u radu.

S obzirom da je na nedavno održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini izabran novi predsjednik DVD – a, Mato Orina, održana je i mala svečanost inauguracije novog predsjednika, koji je položio prisegu pred vatrogascima te je gradonačelnik svim prisutnim damama, povodom Dana žena, uručio ruže. (T. Petrović)

 

{gallery}SlikeGodina2015/DVD-OrahovicaSkupstina2015{/gallery}