KUD Crkvari 20 godina vrijedno radi

crkvari03 201500008

U subotu, 21. ožujka 2015. godine, održana je 20. redovna godišnja skupština KUD – a Crkvari kojoj je od ukupno 49 članova prisustvovalo 35 članova i gradonačelnik Josip Nemec.

Iscrpno izvješće o radu KUD – a Crkvari za proteklu godinu iznio je predsjednik Stanko Jović, istaknuvši da je ustrojen registar članstva, a učlanili su se i u LAG Papuk. Darovita generacija folkloraša u protekloj godini imala je uspješne nastupe sa mnogim novim koreografijama te su često nastupali u drugim Društvima. Uz puno rada i odricanja utvrdili su stare i naučili nove koreografija te je održana 81 proba, a nastavljena je suradnja i sa Stjepanom Tonkovićem – Pipušem, koreografom KUD – a Crkvari. U posljednjih nekoliko godina KUD Crkvari ima širok spektar kvalitetnih izvedbi te su u mogućnosti samostalno izvesti cjelovečernji program. Predsjednik je istaknuo da se u protekloj godini puno radilo i sa djecom te je zahvalio roditeljima koji prate njihov rad i dovoze djecu na probe. U protekloj godini članovi KUD – a Crkvari odradili su ukupno 32 gostovanja sa 48 izvedenih koreografija, dok su djeca imala 7 nastupa sa 12 koreografija. Također su bili prisutni na svim gradskim manifestacijama, nastupili su u emisiji „Lijepom našom“ te su samostalno organizirali dvije manifestacije: Crkvaračko prelo i Stara jela za novo doba. Predsjednik je istaknuo dobru suradnju sa drugim KUD – ovima iz okolice, Mjesnim odborom Crkvari, DVD – om Crkvari te Gradom Orahovica, koji je tradicionalno pokrovitelj Crkvaračkog prela te je zahvalio svim mještanima Crkvara koji pomažu rad KUD – a i organizaciju manifestacija.

Stanko Jović iznio je i plan rada KUD – a koji je prvenstveno usmjeren na očuvanje i njegovanje kulturno – povijesnog naslijeđa. Članovi KUD – a će i dalje nastaviti uvježbavati nove koreografije te će se nastaviti rad s najmlađima. U planu je također sudjelovanje na manifestacijama, kako u gradu, tako i županiji, obilježavanje 20. obljetnice djelovanja KUD – a Crkvari te organizirati 19. Crkvaračko prelo. Također, u planu je preuređenje stare škole u Novoj Jošavi u zavičajni muzej, obnova nošnji te nastavak dobre suradnje sa Mjesnim odborom, DVD – om i Gradom.

Gradonačelnik je čestitao članovima KUD – a na impozantnim rezultatima ostvarenim u protekloj godini, istaknuvši da je malo selo Crkvari dobar i lijep primjer suradnje mještana, Mjesnog odbora, DVD – a i KUD – a. Također je pohvalio način na koji predstavljaju Orahovicu te im je poželio da im 2015. godina bude uspješna kao i prethodna. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Kudcrkvari03-2015{/gallery}