Izabrana nova predsjednica Mladeži HDZ – a

mladez03 201500007

Mladež HDZ – a grada Orahovice u subotu, 07. ožujka 2015. godine, birala je novo vodstvo orahovačke mladeži, članove Gradskog odbora Mladeži HDZ – a, članove Nadzornog odbora i izaslanike za županijsku izbornu skupštinu. Gradskoj izbornoj skupštini Mladeži HDZ – a prisustvovao je predsjednik Gradske organizacije HDZ – a i gradonačelnik, Josip Nemec, dopredsjednik Gradske organizacije HDZ – a, Dušan Brstilo i član predsjedništva Gradske organizacije HDZ – a, Mario Kršćanski.

Prije izbora, prisutnima se obratio predsjednik Gradske organizacije HDZ – a i gradonačelnik Josip Nemec, poručivši mladeži da se nemaju čega stidjeti jer je čast biti član stranke koja je dobila rat i stvorila državu. Osvrnuo se i na poteze oporbe koja spletkama nastoji srušiti ugled grada, ali ljudi prepoznaju snagu HDZ – a u ovom gradu te je izrazio nadu da će tako i ostati. Uz želju da Mladež HDZ – a grada Orahovice ponovno postane brojna, jaka i prepoznatljiva, pozvao je na jedinstvo te je novom vodstvu poželio puno sreće u radu.

Izvješće o dosadašnjem radu Gradskog odbora Mladeži HDZ – a iznio je Marko Bošnjak, istaknuvši podjelu maslinovih grančica sa seniorima povodom Uskrsa, obilježavanje sjećanja na pad Vukovara u suradnji sa Savjetom mladih, pakiranje i podjelu poklona povodom SV. Nikole u suradnji sa Sokolicama, podjelu lampiona za Dan mrtvih te tradicionalnu humanitarnu akciju kupnje i podjele paketa osobama slabijeg imovinskog stanja. Mladež je sudjelovala i na Kestenijadi te su obilježili sve državne blagdane paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima u centru grada i na gradskom groblju, a Valentinovo su obilježili podjelom sugrađanima licitarskih srca i lizalica u obliku srca.

Za novu predsjednicu Mladeži HDZ – a grada Orahovice izabrana je Darija Švajcer koja je zahvalila na izboru te je istaknula želju za uključivanjem što je moguće više mladih u stranačke aktivnosti. Za članove Gradskog odbora MHDZ – a izabrani su Darija Švajcer, Nives Brusač, Sandro Pačarić, Nikola Klepač, Marina Mihaljević, Vinko Švajcer i Damjan Šalković. Za članove Nadzornog odbora MHDZ – a izabrani su Dušan Brstilo, Saša Matek i Marko Bošnjak, dok su za izaslanike u županijsku izbornu skupštinu izabrani Darija Švajcer, Nikola Klepač i Marina Mihaljević. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Mladez03-2015{/gallery}