Gradonačelnik ugostio državnog viceprvaka u kategoriji bisernica

orina03 201500003

U ponedjeljak, 23. ožujka 2015. godine, u prostorijama gradske uprave, gradonačelnik Josip Nemec ugostio je Mateja Orinu, učenika Osnovne glazbene škole Slatina Područni odjel Orahovica, koji je na 53. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, održanom u Dubrovniku, u kategoriji bisernica, osvojio 2. mjesto u kategoriji do 13 godina.

Gradonačelnik je od srca čestitao mladom glazbeniku, ne skrivajući zadovoljstvo činjenicom da je orahovčanin na tako značajnom natjecanju na nivou države osvojio drugo mjesto te mu je tom prilikom poklonio Monografiju Orahovice. Čestitku je uputio i roditeljima mladog orahovačkog talenta, ali i nastavnicima koji su pripremali Mateja, Korani Perlić i Tinu Tonkoviću te voditelju škole Draženu Kovačeviću na uspješnom radu i zalaganju. U nastavku druženja gradonačelnik je sa Matejom i njegovim nastavnicima razgovarao o uspjesima škole, vježbanju, planovima i nadanjima.

Osnovna glazbena škola Područni odjel Orahovica na području grada djeluje tek 6 godina, ali bilježi odlične rezultate. Mateju ovo nije prva nagrada ove godine. Na natjecanju mladih glazbenika „Sonus op. 1“ u Križevcima osvojio je 1. mjesto u kategoriji II. – bisernica, na regionalnom 53. natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Požegi osvojio je prvo mjesto te se tako plasirao na 53. državno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku, gdje je 21. ožujka 2015. godine osvojio 2. mjesto. Na 53. natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Požegi uspješan je bio i Krešimir Gernhard, koji je u kategoriji gitara osvojio 2. mjesto.

Kako je krenula, čini se da će 2015. godina biti iznimno uspješna, kako za učenike, tako i za nastavnike Osnovne glazbene škole Područni odjel Orahovica. (T. Petrović)

{gallery}SlikeGodina2015/Matejorina03-2015{/gallery}